2.5.2014

Kampanja podjetja Volvo Trucks je osvojila prvo nagrado v oglaševalskem tekmovanju ADC AwardsKampanja za novo serijo tovornjakov Volvo Trucks še vedno osvaja nagrade. V globalnem oglaševalskem tekmovanju Art Directors Club Awards je kampanja podjetja Volvo Trucks osvojila največ nagrad od vseh nominiranih – vključno s prestižno nagrado Black Cube.

 

Šest filmčkov testov v živo podjetja Volvo Trucks za novo serijo tovornjakov, vključno z viralnim hitom The Epic Split (Neverjetna špaga), je na portalu YouTube doseglo več kot 100 milijonov ogledov. Žirija v oglaševalskem tekmovanju Art Directors Club Awards je 9. aprila izbirala najbolj ustvarjalne oglaševalske kampanje. Kampanja podjetja Volvo Trucks je bila nominirana v 15 kategorijah in je osvojila sedem zlatih medalj.

»To je za nas velika čast, ker to pomeni, da Art Directors Club, ki predstavlja nekatere od najboljših svetovnih strokovnjakov v oglaševanju, oglaševanje podjetja Volvo Trucks smatra za najboljše na svetu,« pravi Per Nilsson, vodja oddelka za odnose z javnostmi podjetja Volvo Trucks.

Poleg tega, da je kampanja podjetja Volvo Trucks skupno osvojila največ nagrad v tekmovanju, je dobila tudi nagrado Black Cube, najvišjo nagrado tega oglaševalskega tekmovanja. Nagrada se podeli samo nominirancem, ki prikažejo dovolj visoko raven ustvarjalne kakovosti. Ta nagrada je bila nazadnje podeljena leta 2011. Za to, da nominiranec prejme nagrado Black Cube, mora biti žirija enotna. Največji vtis na žirijo ADC je naredilo to, da je kampanji podjetja Volvo Trucks uspelo doseči široko občinstvo.

»Ko smo izvedli anketo, je skoraj polovica kupcev tovornjakov, ki je videla filmčke testov v živo, nakazala, da bo ob naslednjem nakupu novega tovornjaka bolj verjetno izbrala znamko Volvo. Za nas je to močan znak, da je bila kampanja uspešna,« pravi Per Nilsson.

Druga prestižna nagrada, ki jo je osvojilo podjetje Volvo Trucks, je stranka leta, nagrada, podeljena stranki, ki osvoji največ nagrad v vseh tekmovalnih kategorijah.

Dejstva o kampanji ob novi seriji tovornjakov:

- Skupno je bilo kot del kampanje objavljenih šest filmčkov testov v živo: The Ballerina Stunt (Akrobacija balerine), The Hook (Kljuka), The Technician (Tehnik), The Hamster Stunt (Podvig s hrčkom), The Chase (Lov) and The Epic Split (Neverjetna špaga).

- Videi na spektakularen način predstavljajo inovativne značilnosti serije tovornjakov.

- Videi so bili objavljeni samo na portalu YouTube.

Doseg oglaševalske kampanje:

Od junija 2012 do marca 2014:

- Število privržencev na Facebooku se je povečalo s 16 tisoč na 330 tisoč.

- Na portalu YouTube se je število naročnikov povečalo s 3.500 na 90 tisoč.

- Število edinstvenih obiskov spletnih strani podjetja Volvo Trucks v Evropi se je podvojilo s 175 tisoč na 350 tisoč na mesec.

- Videi imajo več kot 100 milijonov ogledov na portalu YouTube, število njihovih delitev je skoraj 8 milijonov.

- Po vsem svetu je bilo v medijih več kot 20 tisoč poročil o videih.

- Ocenjeno je, da ta stopnja medijske pozornosti ustreza medijski vrednosti v višini 126 milijonov EUR (172,6 milijonov USD).

- Glede na anketo je skoraj polovica kupcev tovornjakov, ki je videla filmčke testov v živo, dejala, da bo ob naslednjem nakupu novega tovornjaka bolj verjetno izbrala znamko Volvo.

Priznanja, ki jih je podjetje Volvo Trucks prejelo na tekmovanju Art Directors Club Awards 2014:

- Black Cube,

- stranka leta,

- sedem zlatih nagrad, dve srebrni in štiri bronaste.

O nagradah kluba Art Directors Club:

Eno od najbolj prestižnih oglaševalskih tekmovanj v Združenih državah Amerike. Nagrade vsako leto podeljuje organizacija The Art Directors Club s sedežem v New Yorku. Nagrada, ki je bila podeljena na festivalu ADC v Miamiju, obstaja od leta 1921 Letos je podelitev nagrad potekala 9. aprila 2014. Več informacij na:  http://www.adcawards.org/

Vse viralne videe si lahko ogledate tu: http://www.Youtube.com/watch?v=M7FIvfx5J10&feature=share&list=PLKFJ3tQvdojTHq0Zw0PUYtDTjGqi93bPe

10. april 2014 Lidija Supek Koršoš

Chase image/pjpeg 422,4 KB
Epic Split image/pjpeg 235,5 KB
Hamster image/pjpeg 149,6 KB
Hook image/pjpeg 104,8 KB
Technician image/pjpeg 253,3 KB
Nazaj

Naročite se na prejemanje najnovejših obvestil in novic družbeVolvo Trucks in Volvo d.o.o. Slovenija na vaš E-mail naslov ali WAP.

Če želite prejemati novice in najnovejša obvestila o dogajanju v družbi Volvo Trucks in Volvo d.o.o. Slovenija, se lahko vključite v krog prejemnikov obvestil po elektronski pošti ali mobilnem telefonu.

  •  
  •  
  •  
  •  

S potrditvijo na okence dovoljujem družbi Volvo Trucks uporabo poslanih osebnih podatkov v interne namene za pripravo pošiljanja željenih obvestil in novic.