Radijski sprejemniki

Novi zvočni sistem Volvo je posebej zasnovan za zahtevna okolja, kjer deluje vaš tovornjak. Ne sunki ne vibracije ne morejo ogroziti prvovrstne reprodukcije zvoka. Zaradi sistema DSP, ki omogoča "prostorsko" zvočno reprodukcijo, se vzorec zvoka stalno prilagaja, tako da imate vedno občutek, da sedite v sredini zvočnega toka.

Funkcije vseh radijskih enot:
VR 200, 300, 400: 18 nastavljivih programov za UKV, 12 za srednji val in 6 za dolgi val. Samodejno shranjevanje 18 UKV, 12 SV in 6 DV postaj.
VR 100: 12 nastavljivih programov za UKV, 12 za srednji val in 6 za dolgi val. Samodejno shranjevanje 12 UKV, 12 SV in 6 DV postaj.

Sistem RDS vam omogoča nemoteno poslušanje iste postaje, ko se spremni oddajna frekvenca. Sistema EON in TP ponujata takojšen dostop do prometnih informacij, ne glede na to, ali poslušate radio, zgoščenke ali kasete. Program PTY samodejno preišče frekvenčne kanale in poišče program tiste vrste, ki ga želite poslušati.

Na vozilih z volanskimi kontrolniki (Steering Wheel Control) (v volan vgrajene kontrole za zvok) lahko voznik preprosto in varno poveča/zmanjša glasnost, ko posluša radio, zgoščenko ali kaseto. Kontrole omogočajo tudi iskanje postaje, pomnilnik za pesmi na zgoščenki in hitro previjanje kasete.

Daljinski krmilnik IR je na voljo za modele VR 200, 300 in 400.