Varne kabine

Varne kabine

Soba z razgledom
Tovornjaki Volvo so zasnovani tako, da ima voznik čim boljši pregled v vseh smereh. Odlikujejo jih velike steklene površine, zmogljivi brisalci in velika vzvratna ogledala, tako da imate ves čas nadzor nad dogajanjem.

Poleg tega z uporabo zmogljivih žarometov z žarnicami HID (High Intensity Discharge) dosežemo učinkovito osvetlitev, ki je podobna dnevni svetlobi in je prijetnejša za vaše oči. Žarnice HID imajo tudi daljšo življenjsko dobo kakor običajne žarnice za žaromete.

Da bi videli, kaj se dogaja za tovornjakom, je na voljo tudi vzvratna kamera z vgrajenim prikazovalnikom.


Samodejna klima
Preizkusi kažejo, da se pri previsokih temperaturah vozniki nagibajo k temu, da delajo napake in napačno presojajo situacije. Zato smo za naše tovornjake razvili enkratno elektronsko krmiljeno klimatsko napravo (ECC, Electronic Climate Control).

Pri elektronsko krmiljeni klimatski napravi EEC gre za zelo dovršen sistem, ki spremlja temperaturo v kabini, zunanjo temperaturo, temperaturo uparilnika, število vrtljajev motorja na minuto in različne druge parametre.

Uživajte v tišini
Čezmerna obremenitev s hrupom povzroča stres. Stres pa prispeva k nastanku mnogih prometnih nesreč. Zato je Volvo razvil vrsto pripomočkov in opreme proti hrupu, med katere spadajo:

  • Debela zaščitna izolacija proti hrupu motorja, nameščena pod kabino
  • Aerodinamično oblikovana kabina in vzvratna ogledala zmanjšujejo aerodinamični hrup
  • Pri novem tovornjaku Volvo FH/FM nov dušilnik zvoka zmanjšuje nizkofrekvenčne zvoke, ki povzročajo utrudljiv hrup
  • Debela izolacija z vseh strani kabine proti okoliškim zvokom prometa

 

Nezaželenim obiskovalcem vstop prepovedan
Voznik je najdragocenejše "imetje" vsakega prevozniškega podjetja. Z Volvovim sistemom protivlomne zaščite lahko tovornjak preprosto zaklenete in vklopite alarm. Lahko se brez skrbi odpravite k počitku, saj bo glasna sirena (105 dB) prav gotovo pognala v beg še tako odločnega tatu.