Varnost v kabini

Varnost v kabini

Kabine, varne pri trku
Med najpogostejše prometne nesreče spadata čelno trčenje in prevračanje vozila. Pri teh in tudi pri drugih nesrečah, pri katerih v kabino zadene zunanji objekt, je glavna naloga kabine, da energijo trka prenese prek kabine proti zadnjemu delu, da bi se tako v notranjosti kabine potnikom zagotovilo dovolj prostora za preživetje.

V podjetju Volvo Trucks kabine temeljito preizkusimo z vrsto preizkusnih sekvenc, vključno s preizkusom z utežjo na nihalu. In prav vse Volvove kabine izpolnjujejo švedske standarde o trdnosti kabine, ki so najstrožji na svetu.

Absorpcija energije trka
Med nezgodo delujejo na vozilo in osebe v njem ogromne sile. Pri trčenju je verjetno, da bo sila, ki deluje na vaše telo, vsaj dvakrat tolikšna kakor teža vsega vašega telesa. Zato mora biti notranjost kabine sposobna absorbirati energijo, da bi se lahko ob udarcu človeškega telesa ustrezno deformirala.

 

V vseh naših kabinah lahko volan in armaturna plošča absorbirata energijo, prav tako okrasne letve v višini kolen. Vse blago za prevleke je izdelano iz nevnetljivih materialov.

Poleg tega je oprema v notranjosti kabine, na primer mikrovalovna pečica in aparat za pripravo kave, trdno pritrjena na konstrukcijo kabine. To zagotavlja, da naprave pri trčenju ali naglem zaviranju v sili ostanejo na svojem mestu.