novi Volvo FE

Vaš prilagodljivi delovni partner, ki ga odlikujejo odlične vozne lastnosti in prvovrstna produktivnost.

Vlačilec 4x2; šasija s kabino 4x2, 6x2 ali 6x4

D8K (250, 280 ali 320 KM)

Jasno je, kdo se nam približuje.

Pri Volvo Trucks se držimo prepričanja, da ima vsak član družine svojo lastno osebnost. Volvo FE glede zunanjosti kabine izstopa iz množice. Vozilo izžareva posebno samozavest, uravnotežena in vitka zunanjost pa ga označuje kot najkakovostnejše vozilo v razredu.  


Novi emblem Volva FE

Bodite ponosni, da vozite Volvo.

Nova oblikovna zasnova gradi na teh osebnostnih potezah Volva FE in ustvarja popoln sodobni videz, obenem pa še optimizira funkcionalnost. Značilne LED-luči v obliki črke V so najrazpoznavnejši znak tega tovornjaka, ko vam vozi nasproti. Maska motorja z vzorcem satja omogoča boljši pretok zraka ter učinkovitejše hlajenje motorja in učinkovitejše čiščenje izpušnih plinov. Prestižni emblem Volvo je zdaj nameščen višje na čelnem delu kabine, bliže vam, vozniku. Volvo FE – če pogledamo celoto, pojem odličnosti.


Ojačana kabina

Robustna, varna zunanjost.

Kot si verjetno že sami mislite, je Volvo FE prestal najstrožje teste, ki zagotavljajo, da je najvarnejši tovornjak na svetu v svojem razredu. Z izvedbo enkratnih švedskih testov udarne trdnosti kabin zajamčimo najvišjo raven zaščite na cesti. Ti testi so najstrožji varnostni testi na svetu, zasnovani tako, da ponazarjajo sile pri različnih vrstah prometnih nesreč.


Aeronamična zasnova

Aerodinamična zasnova.

Zunanjost kabine Volva FE je zasnovana aerodinamično, rahle zaokrožitve vogalov zmanjšujejo zračni upor. To zagotavlja manjšo porabo goriva, obenem pa izboljšuje vozne lastnosti tovornjaka.

Preberite več o oblikovni zasnovi Volva FE


Podletna zaščita Volva FE

Podletna zaščita rešuje življenja.

Volvo je bil prvi med proizvajalci, ki je uvedel sprednjo podletno zaščito, dolgo pred tem, ko je postala obvezna. Sprednja in zadnja podletna zaščita, katerih namen je kar najbolje zaščititi druge uporabnike ceste, preprečujeta, da bi manjše vozilo ob trku zapeljalo pod tovornjak in se zagozdilo pod njim.

Galerija slik zunanjosti