novi Volvo FE

Vaš prilagodljivi delovni partner, ki ga odlikujejo odlične vozne lastnosti in prvovrstna produktivnost.

Vlačilec 4x2; šasija s kabino 4x2, 6x2 ali 6x4

D8K (250, 280 ali 320 KM)
Zasnovan tako, da se zlije z okolico ...
… in izstopa iz nje

Novi Volvo FE upravičeno zaseda ugledno mesto v družini tovornjakov Volvo. Sicer je manjši od svojih atletskih bratov dolgoprogašev, vendar že na prvi pogled ugotovite njegovo močno pripadnost družini.

Dnevni žarometi oblike črke V so zdaj standardna oprema.
Dnevni žarometi LED

Uvedba novega Volva FE očitno razgrinja jasno in dosledno filozofijo oblikovanja, ki zdaj zajema celotni program vozil Volvo Trucks. Nov pristop in razpoznavno blagovno znamko, ki ju izražajo krepke, drzne oblikovne poteze in grafične rešitve. Oblikovni elementi zasnove, npr. izraziti navpični sklopi žarometov z dnevnimi žarometi v obliki črke V in izrazit obris črne maske, so jasen znak – pred vami stoji enakopraven član družine Volvo.

Kot nalašč za mestne ulice

Pri novi zasnovi je klasični emblem Volvo premaknjen z maske na višje, vidnejše mesto pod vetrobransko steklo. To ustvarja videz večjega vetrobranskega stekla, hkrati pa je videti, kot da voznik sedi „bliže“ cestnemu tlaku. Ta bližina je bistveno sporočilo, za katerega si prizadevamo pri kompaktnejših tovornjakih, saj bodo ti delovali predvsem v okoljih, kjer jih bo obkrožalo veliko ljudi.

Že bežen pogled vam pove, da tovornjak deli isto DNK z večjimi brati.

Novi videz je poenoten z družinskimi potezami Volvo.
Sprednja maska

Ista družina, lastna identiteta

Te spremembe poleg želje, da bi se tovornjak zlil z okolico, poganja še ena – poenotenje celotnega programa tovornjakov. Nova zasnova sprednjega dela kaže, da ta tovornjak s ponosom deli DNK z legendarnimi večjimi brati, ob tem pa ohranja lastno osebnost.

Ustvarjanje vtisa

Kakšen naj bo torej odziv lastnikov, voznikov in celo meščanov ob pogledu na novi Volvo FE? Pričakujemo, da bo nova zasnova pripomogla k temu, da se bodo ljudje na ulici in drugi uporabniki cest v prisotnosti tega tovornjaka počutili udobno in varno. Upamo tudi, da bo lastnikom in voznikom v ponos povezanost z Volvom in da jih bo tovornjak razveseljeval z vrhunskim delovanjem.

Novi tridelni odbijač z jeklenimi vogali je laže popravljati.
Tridelni odbijač
3
Zasnova in oblika