Novo podvozje. Z eno besedo: dinamično.

Vozne lastnosti Volva FH so res nekaj posebnega. Prav vsak del tovornjaka smo zasnovali tako, da prispeva k stabilnosti in natančnemu krmiljenju.
 
Povrhu vsega pa še posamično vzmetenje spredaj in Volvov dinamični krmilni sistem. Dva mejnika v razvoju tovornjakov vzpostavljata povsem novo raven voznih lastnosti. 
 
To podvozje je tudi preprosto opremiti z nadgradnjo, kar prihrani čas pri izdelovalcu nadgradnje. Široka izbira izvedb in opreme poenostavlja prilagajanje.
Višine podvozja, približne 
  • X-Low (vlačilec):  810 mm
  • Low: 850 mm
  • Med: 900 mm
  • High: 1,000 mm
Medosna razdalja
  • Vlačilec: 2,850 do 4,100 mm
  • Podvozje s kabino: 3,200 do 6,700 mm
Oglejte si vse tehnične podatke podvozja

 

Posamično vzmetenje spredaj

Posamično vzmetenje spredaj. Uvaja vozne lastnosti kot pri osebnem avtomobilu.

Stabilen kot vlak na ravni cesti. Odlično sledenje zavoju. Posamično vzmetenje spredaj je prava revolucija na področju lege na cesti. Da boste verjeli, ga morate preizkusiti sami.

Preberite več o posamičnem vzmetenju spredaj

Volvov dinamični krmilni sistem

Volvov dinamični krmilni sistem. Popolno obvladovanje – brez napora.

Velja za največjo inovacijo po uvedbi servo krmiljenja, in tega ni težko razumeti. Pri manevriranju skozi ozke prehode Volvov dinamični krmilni sistem prispeva dodatni navor za sukanje koles, kolikor ga potrebujete, in s tem znatno razbremeni vaše mišice. Tovornjak lahko krmilite dobesedno z enim prstom. Pri višjih hitrostih blaži sunke udarnih jam, grbin in cestnih oznak, odpravlja zanašanje zaradi prečnega nagiba cestišča ali prečnih vetrov, skratka, zagotavlja vam popolno smerno stabilnost in obvladovanje vozila – ves čas.

Preberite več o Volvovem dinamičnem krmilnem sistemu

Volvo FH GRAS-G2 rear suspension

Zračno vzmetenje, GRAS-G2.

Doživite novo zračno vzmetenje zadnjih osi, ki zagotavlja veliko prosto višino nad tlemi. Lahko bi ga označili kot pravi pretres na tem področju, namenjeno je posebej za gramoz in blato.

Preberite več o zračnem vzmetenju

Manjša teža

Manjša teža. Večja nosilnost in manjši stroški goriva.

Večina tovornjakov je z opremo za Euro 6 pridobila na teži, nam pa je pri tem tovornjaku uspelo obratno. Optimizirali smo večino standardnih izvedb in napravili Volvo FH precej lažji. Standardni vlačilec 4×2 za prevoze na velike razdalje lahko zdaj tehta več kot 100 kg manj njegov predhodnik Euro 5.

Značilnosti zasnove šasije

8×2 s krmiljenimi pomožnimi osmi pred gnano osjo in za njo.

Zmogljivosti konfiguracije 8×2, obenem pa vozno udobje in varčna poraba konfiguracije 4×2 – vse v enem vozilu. Zdaj lahko tovarniško opremimo Volvo FH v izvedbi šasije s kabino s pomožno osjo za gnano osjo ali pred njo. Še manjši obračalni krog pa si zagotovite z izbiro hidravlično krmiljenih osi.

Izdelovalec

Več možnosti. Manj časa pri izdelovalcu nadgradnje.

Široka izbira izvedb in opreme olajšuje prilagoditev Volva FH vsem vrstam prevozov, tudi prevozom z menjavami nadgradenj. V novem modulu za nadgradnjo, ločeni elektronski enoti, izdelovalec nadgradnje brez težav izvede potrebne prilagoditve. Navodila za izdelovalca nadgradnje (VBI) pa omogočajo spletni dostop do vseh potrebnih tehničnih načrtov in vezalnih shem.

Obiščite spletno stran z navodili za izdelovalca nadgradnje


Značilnosti zasnove šasije

Vlačilec Volvo FH, možnosti razporeda na podvozju

1. Zaboj za akumulator (BBOX-L)
V primerjavi z dosedanjo zasnovo je premaknjen za 300 mm naprej. Pri vlačilcu to pomeni prostor za 100–120 litrov goriva več.

2. Zaboj za akumulator (BBOX-EF)
Vgrajen zadaj med nosilci okvira podvozja; na voljo za doplačilo pri vlačilcih.

3. Posoda za AdBlue
Pri vlačilcu je lahko posoda za AdBlue vgrajena na vrhu okvira, za kabino, kar pušča več prostora za gorivo (ADTP-BC).

4. APM 
Modul za oskrbo z zrakom je pri vlačilcu vgrajen med nosilci okvira podvozja, kar pušča več prostora za drugo opremo na podvozju, na primer za rezervoarje za gorivo.
Podvozje s kabino Volvo FH, možnosti razporeda na podvozju

5. Prostor na okviru
Standardna oprema šasije je lahko pomaknjena nazaj, da je mogoča vgradnja dvigala ali druge opreme. (FAA10; pribl. 500 mm), (FAA20; pribl. 600 mm)

6. Luknje za pritrdišča za nadgradnjo
Zgornji niz lukenj je rezerviran za izdelovalca nadgradnje. Vsaka konzola v zgornjem nizu odprtin ima zamik in 8-mm distančnik. Na zgornjem nizu odprtin ni nobenih zakovic.

7. Predpriprava za vgradnjo dvigala
Podvozje je lahko tovarniško opremljeno s ploščo za vgradnjo dvigala.

8. Pnevmatsko vzmetenje zadnjih osi in kratek previs zadaj
Nova zasnova spredaj nameščenega stabilizacijskega droga omogoča krajši previs zadka. To pomeni pridobitev za prevoze v gradbeništvu, boljšo lego na cesti in lažje prevoze z menjalnimi nadgradnjami.