Zunaj lepota. Pod motornim pokrovom zver.

Volvo FH16 uresničuje vse vaše predstave o tem, kakšen naj bi bil Volvo FH. In še več. Če se nočete sprijazniti s kompromisi pri zmogljivostih in slogu, je pravi za vas.

Volvo FH engine Euro6

Šestnajst litrov čiste moči.

Volvov doslej najmočnejši motor, D16K, razvije kar do 750 KM moči in 3550 Nm navora. Izbirate lahko med tremi močmi in štirimi navori, vse različice pa izpolnjujejo emisijske zahteve Euro 6. Združen s prilagojenim sistemom I-Shift (zmogljivejša različica je del standardne opreme) ter paleto varčnih in čvrstih gnanih osi postavlja nova merila na področju najzahtevnejših prevozov.

Oglejte si celotno izbiro pogonskih sklopov

Volvo FH16 – zasnova zunanjosti

Od zunaj

1. Poudarki z osenčenjem
Zunaj zagotavlja Volvu FH16 enkraten videz zasenčena zasteklitev. Ne za pogled navzven. Ampak za privlačnejši pogled na tovornjak.

2. Nova črna barva
Novi Volvo FH16 je temne barve. Zelo temne. Pod površino pa se skriva vznemirljiv barvni ton. Imenujemo ga Mystic Fjord. Morate ga videti.

3. Pozornost pri podrobnostih
Podrobnosti pomenijo veliko. Zlasti, če so izdelane iz poliranega kroma. S tem se ponašajo stopnice, obroba hladilnika, vratni ročaji in Volvova značka.

4. Maska prvaka
Satenasta temno siva maska hladilnika naredi močan vtis na vsaki cesti. Tudi ogledala in senčnik se pohvalijo s takim vrhunskim videzom.

Od znotraj

 

Volvo FH16 – voznikov sedež   Volvo FH16 – volan   Volvo FH16 – oblazinjenje v kabini
 
Enkratna zasnova sedeža.
Za volanom Volva FH16 se boste počutili kraljevsko. In to je vaš prestol. Enkraten sedež svojevrstne oblike z zelo kakovostnim usnjem ali kombinacijo usnja in tekstila vam zagotavlja vrhunski občutek. Za vašo hrbtenico in vaše oči. Seveda so na voljo tudi različice sedežev s prezračevanjem.
  Volan Raven.
Za še ugodnejše občutke med vožnjo poskrbi volan Raven, ki si ga lahko omislite le v Volvu FH16. Izdelan iz temnega usnja, s kontrastnimi rumenimi šivi, prefinjeno barvno usklajen z oblazinjenjem in sedeži.
  Prvi razred.
V kabini vas čakajo enkratne obloge vrat in sten, kromani dekorativni vložki, zavese, oblazinjenje in dodatne lučke v vratih. Vse skupaj ustvarja občutek razkošja v kabini.

Opomba. Motor D16, prikazan na tej strani, spada k različici Euro 5, ki je ni več v ponudbi. Prodaja različice Euro 6 bo stekla marca 2014. Novi program D16 bo obsegal motorje treh izhodnih moči: 750 KM (3550 Nm), 650 KM (3150 Nm) in 550 KM (2900 Nm).