I-Shift z dvojno sklopko – gladko in dinamično pospeševanje.

Navdih smo poiskali v svetu avtomobilskih dirk in ustvarili nov menjalnik z lastnostmi, kakršnih pri tovornjakih doslej niso poznali – I-Shift z dvojno sklopko. Z dvojno sklopko bo prestavljanje gladko, povsem brez prekinitev prenosa navora in moči. Ob neokrnjeni varčnosti porabe goriva. Če vaši prevozi zahtevajo visoke zmogljivosti in pogosto prestavljanje, vam bo I-Shift z dvojno sklopko zagotovil neprekosljivo udobje med vožnjo.


I-Shift dual clutch unit

Kakšne prednosti vam prinaša I-Shift z dvojno sklopko. 

Stalen pretok moči, brez prekinitev navora, gladko in dinamično pospeševanje – to sta glavni prednosti, ki ju boste občutili pri vožnji z menjalnikom I-Shift z dvojno sklopko. Tako prestavljanje brez prekinitve moči vam zagotavlja še udobnejšo in bolj sproščeno vožnjo.

Opazili pa boste tudi hitro pospeševanje, ki vam bo olajšalo prilagajanje prometu. I-Shift z dvojno sklopko je odlična izbira za zahtevne prevoze.

I-Shift z dvojno sklopko je na voljo skupaj z motorji D13K moči 460, 500 in 540 KM.

Tu lahko podrobneje raziščete prednosti I-Shift z dvojno sklopko.

Volvo FH i-Shift Dual Clutch well proven

Nov, a preverjen. 

Vožnja v klanec po spolzkem cestišču? Brez težav. I-Shift z dvojno sklopko vam pomaga z gladkim in hitrim prestavljanjem ter zmanjšuje tveganje, da bi obstali ali izgubili oprijem.

Da, I-Shift z dvojno sklopko je povsem nov. Vendar je temeljito preizkušen in preverjen. Ta menjalnik preizkušamo že od leta 2009 in je opravil milijone kilometrov dejanskih voženj.

Inovativna arhitektura platforme omogoča v I-Shift z dvojno sklopko vgraditi tudi dodatne funkcije sistema I-Shift, denimo odgon in retarder.I-Shift Dual Clutch front

Kako deluje. 

Dve suhi sklopki sta vgrajeni na sprednjem koncu menjalnika. Med običajnim delovanjem je ena sklopka sproščena, druga pa deluje. Sklopki in prestavljanje upravlja pnevmatski sistem, podobno kot pri dobro znanem sistemu I-Shift.

V bistvu lahko menjalnik z dvojno sklopko vnaprej izbere naslednjo prestavo, ko še vozi v sedanji. Po menjavi prestave se doslej delujoča sklopka sprosti, hkrati pa doslej sproščena sklopka vprime. Tako se pri prestavljanju prenos moči ne prekine.

Dve vstopni gredi ter domiselna razporeditev prestavnih zobnikov in elementov izbirnega mehanizma omogočajo, da sta hkrati izbrani dve prestavi.


I-Shift z dvojno sklopko

Tip Najvišja prestava Navor motorja (Nm) Največja dovoljena skupna masa (ton)
SPO2812 Hitra 2800 60


I-Shift software Long Haul and Fuel Economy

Prevozi na velike razdalje in varčevanje goriva
Vključuje inteligentne funkcije za zmanjševanje porabe goriva. Ta programski paket je še zlasti primeren za prevoze na velike razdalje.
I-Shift software Long Haul and Fuel Economy with i-See

Prevozi na velike razdalje in varčevanje goriva z I-See
Prejšnji paket, dopolnjen z I-See, vključno z I-Cruise, za še večje prihranke goriva.


Oglejte si vse podatke paketov