„Oblikovanje je posvečeno voznikom tovornjakov”

Ko vstopimo v strogo varovan oblikovalski studio, Asok George obstane pred novim Volvom FH. „Kadarkoli snamejo ponjavo z njega, si na njem preprosto moram napasti oči. Vse je novo, a ni dvoma, da je pred nami Volvo.”

Asok George je odgovoren za oblikovanje zunanjosti novega Volva FH, vsi člani oblikovalske ekipe pa so si prizadevali predvsem za to, da bi bil tovornjak izrazit. „Volvo FH že od nekdaj izstopa s svojim nagnjenim vetrobranskim steklom. Tako bo tudi v prihodnje,” pravi Asok George. Ob manjšem nagibu vetrobranskega stekla v prid prostornejši kabini je zdaj še toliko pomembnejši naklon strehe. Prav streha ohranja nezgrešljiv profil kabine.

Nezgrešljiv Volvo

„Ko vozite Volvo, vas morajo opaziti. Naš cilj je bil oblikovati najbolj razpoznaven tovornjak na cesti,” pravi Asok George.

Carina Byström, oblikovalka notranjosti.
Carina Byström, oblikovalka notranjosti.
Sprehodimo se okoli kabine. Asok George in Rikard Orell, direktor za oblikovanje pri Volvu, nas opozarjata na različne značilnosti in podrobnosti. Tesni stiki med deli karoserije, natančno ujemanje in skrbna obdelava, ki so jih dosegli. Poteze in krivulje na kabini, ki jim oblikovalci pravijo grafika. Cilj je bil ustvariti v enoto zlito obliko, ne le čelo in dve stranici. Zato krivulje in grafike tečejo po vsej kabini. Še pomembnejši od krivulj in drže je splošni vtis, ki ga vzbuja tovornjak.

„Da, ta je bistven. Izražati mora učinkovitost in dinamičnost tovornjaka. Tudi v mirovanju mora izžarevati gibanje,” pravi Asok George.

Novi Volvo FH je videti nagnjen naprej, s kolesi, uprtimi v tla, pripravljen na start. Ta vtis krepijo tudi grafike – oblikovalsko pomemben je predel kolesnih lokov in blatnikov. Zgornji rob blatnika se izteka naprej in navzdol – s to dinamično potezo je oblika kolesnih lokov še čvrstejša.

Prostornejša in svetlejša notranjost

Povzpnemo se v kabino. S tem se preselimo iz oblikovalske domene Asoka Georgea v domeno oblikovalke notranjosti, Carine Byström. Kabina je zračna in svetla, celo v medli svetlobi v oblikovalskem studiu. K temu prispeva loputa za zasilni izhod, ki je hkrati strešno okno, ampak kabina ima tudi drugače večja okna.

„Volvu je osrednjega pomena skrb za ljudi.
Upamo, da to zaznate tudi v zasnovi in obliki”

„Oblika še utrjuje občutek prostornosti. V ta namen smo uporabljali velike, zaobljene poteze in velike čiste površine,” pravi Carina Byström.

„Vzemimo instrumentno ploščo. Njen lok sega od enega stebrička A do drugega in poudarja širino kabine,” doda Rikard Orell. Tako kot zunanjost mora tudi oblika notranjosti izražati Volvovo filozofijo in skandinavski izvor. „Oblike in poteze morajo biti verodostojne,” pravi Rikard Orell. „Ne zapletene ali izumetničene.”


Asok George, oblikovalec zunanjosti
Asok George, oblikovalec zunanjosti

Podrobnosti, ki štejejo

Veliko dela smo vložili v površine in materiale. Naše zahteve glede materialov so stroge – izpostavljeni so obrabi in poškodbam, biti pa morajo trajni.
 
„Kakovost je pomembna, naši kupci so zelo zahtevni. Tako je tudi prav,” pove Rikard Orell.
 
Naslednji prispevek k izrazitemu profilu Volva FH so zunanja vzvratna ogledala.

„Želeli smo vitkejša vzvratna ogledala, da manj motijo vidljivost. Zdaj se suka celo vzvratno ogledalo, ne le steklo v velikem ohišju,” pravi Asok George.
 
Vitkejša ogledala tudi zmanjšujejo zračni upor. Čeprav višji od svojega predhodnika – ki je bil prvak glede aerodinamičnosti – je novi Volvo FH prav tako aerodinamičen.
 

„Z bolj zaobljenimi robovi nam je uspelo ustvariti kabino, ki ima le neznatno večji zračni upor,” pravi Asok George. K temu pripomorejo tudi tesni stiki delov karoserije. Stik med spodnjim in zgornjim delom kabine, denimo, je popolnoma tesen. Prekriva motor, vzmetenje in drugo opremo, ki je pri drugih tovornjakih vidna skozi režo. „Tovornjak je v celoti bolje zatesnjen. Tako zračni tok teče ob kabini, ne skoznjo. To ogromno prispeva k aerodinamičnosti in še zmanjšuje porabo goriva,” pravi Asok George.
Tudi barve zunanjosti prispevajo h globokemu prvemu vtisu.
Tudi barve zunanjosti prispevajo h globokemu prvemu vtisu.
 

Vzbuja spoštovanje, a ne strahospoštovanja

Zasnova izraža samozavest, a ni agresivna. Namen je seveda navdušiti prevoznika in tudi voznika. „V zadnjih letih vrednost sposobnih voznikov strmo raste. Vožnja tovornjaka je prava umetnost. Po mojem mora biti oblikovanje posvečeno voznikom tovornjakov po vsem svetu,” pravi Rikard Orell. Vendar ni dovolj, če zadovoljimo samo voznike.

„Naše stranke so prevozniki, pa tudi družba – vsi, ki pridejo v stik s tovornjakom med njegovo uporabo. Sijajno je, če ljudem naši tovornjaki vzbujajo spoštovanje, ampak to ne sme biti strahospoštovanje,” pravi Rikard Orell.
 
„Volvu je osrednjega pomena skrb za ljudi. Upamo, da to zaznate tudi v zasnovi in obliki,” pravi Asok George, ki še enkrat vrže oko na tovornjak, preden ga spet skrije siva ponjava. .

1
Zasnova in oblika