Da bo voznik bolj učinkovit, mu dajte v roke daljinski upravljalnik

Še pomnite čase, ko ste se morali za vsako menjavo kanala sprehoditi do TV-sprejemnika? Zdijo se precej oddaljeni, za voznika tovornjaka pa je to še vedno vsakdan pri natovarjanju. Oziroma je bil do sedaj. Novo brezžično daljinsko upravljanje mu prihrani precej nepotrebnih vzponov v kabino in spustov iz nje.

Potreben je samo pritisk na tipko in vozilo se prilagodi višini nakladalne ploščadi. Samo še spustite nakladalno ploščad in natovarjanje se lahko začne – zaslon kaže razporeditev tovora in osne obremenitve. Ko je tovor naložen, dvignete nakladalno ploščad, se vzpnete v kabino in odpeljete.

„Vzvratno se lahko bolj približate nizkim oviram”

Natovarjajte s prsti

Daljinsko upravljanje vozniku oziroma delavcu, ki natovarja, prihrani precej časa. Ker zaslon prikazuje vrsto podatkov iz prikazovalnika tovora, vam za nadzorovanje razporeditve in preprečevanje preobremenitve ni treba ves čas preverjati prikazovalnika v kabini.

„Pred nekaj leti smo dali voznikom v preizkus prvi sistem daljinskega upravljanja. Nad prototipom so bili zelo navdušeni, zato smo z razvojem nadaljevali,” pove Markus Olsson, strokovnjak za sisteme daljinskega upravljanja pri Volvu. S sistemom daljinskega upravljanja je mogoče dvigniti ali spustiti vzmetenje, spreminjati bočni nagib tovornjaka, upravljati nakladalno ploščad in delovne žaromete, zaganjati in ugašati motor ter nastavljati njegove vrtljaje – pa tudi zakleniti vozilo.

„Kar predstavljajte si: z dviganjem vzmetenja na enem boku in spuščanjem na drugem lahko priklopnik nagnete in približate nakladalni ploščadi, če ta ni ravna,“ razloži Markus Olsson. „Če prištejemo še možnost dviga oziroma spusta sprednjega ali zadnjega konca, se priklopnik zlahka prilagaja.“


Natovarjajte s prsti

Široka izbira možnosti in učinkovitost

Daljinski upravljalnik ima tri načine delovanja: natovarjanje, upravljanje opreme in menjava nadgradnje. Katere funkcije naj delujejo v vsakem od teh načinov, določa v glavnem voznik sam.

Na voljo so tudi nastavitve za natovarjanje. Voznik lahko shrani štiri višine za natovarjanje, nato se tovornjak ob pritisku na tipko samodejno dvigne oziroma spusti na nastavljeno višino: priročno za voznike, ki se pogosto vračajo k istim ali podobnim nakladalnim ploščadim.

Tudi menjava nadgradnje je zdaj preprostejša. Namesto dveh lahko zdaj v pomnilnik shranite tri fiksne položaje. To pomeni, da lahko voznik shrani v pomnilnik tri standardne višine izmenljivih nadgradenj in prilagodi višino vozila s pritiskom na tipko, tako da mu ni več treba ročno nastavljati in preverjati višine.

„Če lahko stojiš ob tovornjaku in spremljaš natovarjanje s strani, je delo precej lažje. Prepričan sem, da bo ta napravica voznikom v vsestransko pomoč,” pravi Markus Olsson.


Bolje, hitreje in brez zapletov

Še eno izboljšavo pri natovarjanju pomeni daljši hod zadnjega vzmetenja. To pride prav pri menjavi priklopnika, saj lahko med manevriranjem pod priklopnik voznik spusti vlačilec še niže. Prestavljen je tudi prečni stabilizator, tako da se lahko bolj približate nizkim oviram, denimo nakladalnim ploščadim ali strojem za asfaltiranje.

Voznik oziroma prevoznik lahko sam umeri indikator obremenitve, kjerkoli so na voljo tehtnice, to pa mu prihrani zamudo in stroške obiska servisa. Umerjanje opravite iz kabine z indikatorjem obremenitve – vanj lahko shranite podatke za dvajset različnih priklopnikov.

Novi Volvo FH: natovarjanje

9
Natovarjanje