Ne razumete jezika? Pritisnite to tipko.

Zdaj imate takojšen dostop do pomoči v svojem jeziku – po vsej Evropi. Pametna nova tehnologija, ki spada v standardno opremo novega Volva FH, zagotavlja vozniku zaščito, prevozniku pa večjo razpoložljivost vozil. Če se vam zgodi karkoli hudega, samo pritisnite na tipko: pomoč ni nikoli daleč.

Okvara, počena zračnica ali razbito vetrobransko steklo vas lahko doletijo v vsakem tovornjaku. Če pa vas kaj takega doleti v Volvu, v nesreči niste sami. In naša pomoč je zdaj še hitrejša.

„Ne smemo se slepiti – okvaram se ni mogoče povsem izogniti. Lahko pa poskrbimo za čim hitrejši in čim preprostejši dostop do pomoči ob takih dogodkih. Prav to je bistvo naše storitve Volvo Action Service na klic. Potreben je samo pritisk na tipko VAS in že je pomoč na poti,” pravi Christian Gustavsson, odgovoren za servisiranje pri Volvo Trucks.

„Klicni center takoj ve, kje stoji tovornjak”

Pomoč v vašem jeziku

Ko voznik pritisne na to tipko, sistem samodejno pokliče klicni center službe Volvo Action Service, operaterja, ki govori voznikov jezik. Operater ima takoj na voljo podatke, iz katerega tovornjaka prihaja klic in kje je ta tovornjak obstal.

Voznik mora samo še razložiti, kaj se mu je primerilo. Ta razlaga skupaj s kodami napak, prejetimi od tovornjaka, pomaga servisni delavnici takoj ugotoviti, za kakšno težavo gre. Zastoji so dragi – razpoložljivost je za donosnost bistvenega pomena.

„Ker klicni center VAS takoj prejme natančne podatke, je običajno mogoče tovornjak usposobiti za vožnjo mnogo hitreje. Občutek, da je za pomoč potreben samo pritisk na tipko, pa je pomirjujoč tudi za voznika,” pravi Christian Gustavsson.


Volvo Action Service na klic – hitra pomoč, ko jo najbolj potrebujete.
Volvo Action Service na klic

Osem minut manj izgubljenega časa

„Precej pomaga tudi to, da klicni center takoj ve, kje stoji tovornjak. Voznikovo razlaganje, kje je s svojim tovornjakom, vzame v povprečju osem minut. Ko tovornjak obstane, so pomembne tudi te minute. Ob pritisku na tipko VAS vgrajeni sistem GPS ta podatek posreduje v sekundi,” pove Christian Gustavsson.

Tipka varuje voznika tudi v drugih primerih. Služba Volvo Action Service lahko pomaga vozniku, če na vožnji zboli ali če se mora čim prej vrniti domov, denimo ob izrednih dogodkih doma. Mogoče se je dogovoriti tudi za najem drugega vozila ali priklopnika med popravilom vašega.

Volvo Action Service deluje 24 ur na dan, 365 dni v letu. V njeni mreži je več kot 1100 servisnih delavnic po Evropi. To pomeni, da vam na pomoč ne bo treba čakati dolgo, ne glede na to, kje ste obstali in ob kakšnem dnevnem času. Dostop do storitve Volvo Action Service imajo prav vsi vozniki novih Volvov FH.
8
Zaščita