Vidite, kar želite videti

Manj časa mora voznik odvračati pogled od ceste, manjša je nevarnost nesreč – to smo upoštevali pri snovanju instrumentne plošče v novem Volvu FH. Instrumentna plošča je tako bolj prilagodljiva in manj odvrača voznikovo pozornost.

Vozno okolje je z gladkimi, čistimi površinami bolj harmonično. Dober primer tega je sekundarni zaslon (SID), ki je zdaj vgrajen v instrumentno ploščo in ne ovira vašega pogleda.

Naslednji pomemben vidik je izboljšana kakovost slike na zaslonih.

„Novi zasloni imajo boljši kontrast, ostrejšo sliko in boljše barve. Tudi prehajanje med meniji in iskanje želene funkcije sta lažji,” pravi Nina Theodorsson, ki je sodelovala pri razvoju instrumentne plošče. Voznik lažje najde potrebne podatke. Brez težav morajo biti vidne in dostopne tudi vse tipke in ročice za upravljanje vozila. Zato lahko zdaj tipke razločite že na otip, ob preklopu tipke pa jasno zaznate klik.

„Volvo FH je prvi, ki ima funkcijo nagiba volana. Skrivnost je v volanskem obroču”

Prerazporedite si tipke

„Voznik ali prevoznik lahko preprosto preuredi razporeditev nekaterih tipk, tako da ima najpogosteje uporabljane najbliže pri rokah,” pravi Nina Theodorsson. Fiksne tipke so v glavnem nameščene v bližini funkcij, ki jih upravljajo. Nekaj tipk je na vratih, denimo za pomik stekel in ogledala, na stropu pa so tipke za utripajočo opozorilno luč, mikrofon itd. „Te tipke so tam, kjer jih boš najprej iskal,” pravi Nina Theodorsson. „Vse spremembe prispevajo k varnejšemu delovnemu mestu voznika in manj poškodbam tovornjaka.” „Zdaj ima lahko voznik pogled osredotočen tja, kamor spada – na cesto.“

Udobje prav za vsakogar

Visok ali nizek, suh ali debel, vsak voznik bo lahko našel udoben položaj. Novi voznikov sedež ima izboljšano oblazinjenje in je bolj vsestranski. Skrivnost je v volanskem obroču. S funkcijo nagiba, ki vzbuja občutek razkošja, je mogoče volanski obroč ne le dvigati oziroma spuščati kot doslej, ampak celo nagibati. „Z rahlo nižje spuščenimi rokami voziš bolje,” pravi Peter Johansson, konstruktor pri Volvu. Skupaj s funkcijo dviganja in spuščanja je mogoče volan nastaviti pod kotom do 40 stopinj – deset jih prispeva funkcija nagiba. Z bolj nagnjenim volanom je občutek v Volvu FH podoben občutku v osebnem avtu.

Delovno mesto v Volvu FH

Širše območje nastavljanja sedeža

Še zlasti visoki vozniki bodo znali ceniti širše območje nastavljanja voznikovega sedeža. Sedež je v novem Volvu FH mogoče pomakniti dlje nazaj, za štiri centimetre, če smo natančni. V vzdolžni smeri ga je tako mogoče premikati za skupaj 24 centimetrov (kar je največ v tem razredu). Območje nastavljanja novega sedeža po višini znaša deset centimetrov.

Sedež ima tudi novo obliko. Med drugim nudi boljšo bočno oporo in daljšo oporo za noge. A tu smo že na tankem ledu: prekratka opora za noge ni dobra, prav tako ne predolga, saj otežuje sedanje in vstajanje. „Novi sedež je sijajen, če upoštevamo, da je zasnovan kot delovni sedež za voznike vseh postav in velikosti,” pravi Peter Johansson.

4
Delovno mesto