Šasija Volva FL

Opremljena za življenje v mestnem okolju.

Šasija Volva FL je bila konstruirana z enim samim namenom: biti prilagodljiva. Zlahka je kos vsem izzivom, ki jo čakajo v mestni distribuciji – težkim tovorom, ostrim zavojem in dolgim letom uporabe. Še zlasti če ste bili pri naročanju natančni.

Višine šasije, približne

  • Low: 810–830 mm
  • Med: 860 mm
  • High: 950 mm
  • X-High: 960 mm
Medosne razdalje
  • 3,250–6,800 mm

Oglejte si popolne tehnične podatke šasije


Po meri narejena šasija Volva FL

Standardno ali po meri.

Pri naročilu Volva FL lahko izbirate med standardno razporeditvijo elementov na šasiji ali razporeditvijo, prilagojeno vašim potrebam. Volvova navodila za izdelovalce nadgradnje (VBI) skrajšajo čas za namestitev nadgradnje in zagotovijo, da bo vaš tovornjak v najkrajšem času popolno opremljen za prevoze.


Šasija Volva FL, pogled od zgoraj

Preprosto nameščanje nadgradnje.

Da bo delo izdelovalca nadgradnje še lažje, je mogoče okvir šasije opremiti z nosilci za nadgradnjo. Naročiti je mogoče tudi kombinacije nosilcev za posebne zahteve in poljubne nadgradnje.

Preberite več o prilagodljivosti šasije


Ikona servisa

Sprednje osi ne potrebujejo vzdrževanja.

Glede na osne obremenitve so na voljo tri izvedbe sprednjih osi, od katerih nobena ne zahteva posebnega vzdrževanja. Nosilnost sprednje osi pri tovornjakih z motorjem D5K je 4,5 tone, pri tovornjakih z motorjem D8K pa znašajo nosilnosti od 4,5 do 7,1 tone.


Volvo FL, pogled od strani

Izbira vzmetenja.

Glede na osne obremenitve so tako pri sprednjih kot pri zadnjih oseh na voljo različne izvedbe vzmetenja: zračno vzmetenje, listnate vzmeti ali njune kombinacije.


Velikosti platišč Volva FL

Velikosti platišč.

Za modele Volvo FL so na voljo tri velikosti platišč. Za mali, optimizirani 12-tonec s štirivaljnim motorjem so namenjena platišča velikosti 17.5", pri težjih izvedenkah s šestvaljnim motorjem pa lahko izbirate med platišči 19.5" in 22.5".


Hitro in varno odzivanje zavor

Hitro in varno odzivanje zavor.

The Volvo FL has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear. Sistem EBS (elektronsko upravljani zavorni sistem) s kolutnimi zavorami zagotavlja krajši odzivni čas in varnejše zaviranje, pa tudi zmanjšuje obrabo zavornih oblog. Sistem vključuje funkcije, kot so ABS, zapora diferenciala in kombiniranje zavor.


Elektronsko upravljano vzmetenje

Preprosto, hitro natovarjanje.

Višino šasije lahko pri zračnem vzmetenju s sistemom elektronsko upravljanega vzmetenja (ECS) upravljate s stikali na armaturni plošči in prilagodite višino tovornjaka nakladalni ploščadi.