Vožnja Volva FL

Popolna uglašenost moči in zmogljivosti.

Ne glede na vrsto prevozov – v mestnem okolju bo Volvo FL opravil vsako nalogo. In to pravočasno. Tovornjaku zagotavlja učinkovitost in zanesljivost pogonski sklop FL – kombinacija varčnih Volvovih motorjev in najboljših menjalnikov, natančno prilagojena vašim zahtevam.

Motorji:

  • D5K (210 ali 240 KM)
  • D8K (250 ali 280 KM)
Menjalniki:
  • I-Sync (6 prestav)
  • Ročni (6 ali 9 prestav)
  • Samodejni (6 prestav)
Zadnje osi:
  • Tri izvedbe posamičnih osi z enojno redukcijo prenosa moči, ki ne potrebujejo vzdrževanja, z nosilnostmi od 8,5 do 11,5 tone.
  • Enojna redukcija moči (3 modeli)
  • Dvojna redukcija moči (za Volvo FL 4×4)
Oglejte si popolne tehnične podatke pogonskega sklopa

 


Euro 6

Varčnost. Velik navor. In Euro 6.

Pri dizelskih motorjih dovoljene ravni onesnaževal v izpušnih plinih določajo strogi evropski standardi. Najnovejša različica, Euro 6, uvaja znatna znižanja dovoljenih ravni v primerjavi z dosedanjo različico Euro 5, v nekaterih primerih celo za 75 odstotkov. Pri Volvo Trucks so se na te zahteve odzvali z izpopolnitvijo tehnologije selektivne katalitične redukcije (SCR), tako da so motorju prigradili sistem obtoka izpušnih plinov (EGR) z vodnim hlajenjem. Oba motorja, ki sta na voljo za model Volvo FL, sta skrbno zasnovana in konstruirana, tako da izpolnjujeta standarde Euro 6 – brez zmanjšanja moči in navora ali opaznega povečanja porabe goriva. Tako pridobimo vsi. Vozniki, pa tudi okolje.

Preberite več o motorjih


Motor D5K

D5K ali D8K – tehnika, ki ji lahko zaupate.

Oba motorja za Volvo FL sta bila razvita in konstruirana pri Volvu. Oba motorja razvijata prepričljiva moč in navor, sistem čiščenja izpušnih plinov pa ustreza najstrožjim emisijskim predpisom. Motorja imata vgrajene tudi rešitve, kot je zaprto prezračevanje okrova ročične gredi, ki zmanjšuje puščanje olja, ali turbopolnilnik s spremenljivo geometrijo, ki omogoča prilagajanje tlaka polnjenja motorja razmeram.

Preberite več o učinkovitosti motorja


Ikona servisa

Ohranjeni servisni intervali.

Standardi Euro 6 zastavljajo visoke zahteve, motorjem in serviserjem. Vendar te stroge zahteve glede emisij ne pomenijo sprememb pri servisnih intervalih v primerjavi z dosedanjimi predpisi. Zahteve glede servisiranja ostajajo pri motorjih Euro 6 za Volvo FL enake.


I-Sync za Volvo FL

I-Sync. Prava prestava ob pravem času

Samodejni menjalnik I-Sync s šestimi prestavami (na voljo v dveh različicah, tako za D5K kot tudi za D8K) vam bo delo z Volvom FL še olajšal. I-Sync vam omogoča lagodnejše prestavljanje brez uporabe stopalke sklopke, s čimer spreminja vožnjo v mestni gneči s pogostimi postanki in speljevanji v pravi sprehod. Prilagojen za mestno distribucijo in uglašen za vaše udobje.

Preberite več o I-Sync


Biodizel

Bi prešli na biodizel?

Zdaj je lahko motor D5K240 tovarniško pripravljen za pogon na 100-odstotni biodizel (B100) – in certificiran po zahtevah Euro 6. To vam omogoča zmanjšati ogljični odtis, ob tem pa boste deležni tudi državnih finančnih spodbud za okolju prijazne novosti.