Zasnovan tako, da se zlije z okolico …
… in izstopa iz nje

Novi Volvo FL v družini tovornjakov Volvo upravičeno zaseda ugledno mesto. Sicer je manjši od svojih atletskih bratov dolgoprogašev in gradbenikov, vendar njegovo močno pripadnost družini ugotovite že na prvi pogled.

Dnevni žarometi oblike črke V so zdaj standardna oprema.
Dnevni žarometi LED v obliki črke V

Uvedba novega Volva FL očitno razgrinja jasno in dosledno filozofijo oblikovanja, ki zdaj zajema celotni program vozil Volvo Trucks. Nov pristop in razpoznavno blagovno znamko, ki ju izražajo krepke, drzne oblikovne poteze in grafične rešitve. Oblikovni elementi zasnove, npr. izraziti navpični sklopi žarometov z dnevnimi žarometi v obliki črke V in izrazit obris črne maske, so jasen znak – pred vami stoji enakopraven član družine Volvo.

Kot nalašč za mestne ulice

Pri novi zasnovi je klasični emblem Volvo premaknjen z maske na višje, vidnejše mesto pod vetrobransko steklo. To ustvarja videz večjega vetrobranskega stekla, hkrati pa je videti, kot da voznik sedi „bliže“ cestnemu tlaku. Ta bližina je bistveno sporočilo, za katerega si prizadevamo pri kompaktnejših tovornjakih, saj bodo ti delovali predvsem v okoljih, kjer jih bo obkrožalo veliko ljudi.

Že bežen pogled vam pove, da tovornjak deli isto DNK z večjimi brati.

Novi videz je poenoten z družinskimi potezami Volvo.
Ista družina, lastna identiteta

Ista družina, lastna identiteta

Te spremembe poleg želje, da bi se tovornjak zlil z okolico, poganja še ena – poenotenje celotnega programa tovornjakov. Nova zasnova sprednjega dela kaže, da ta tovornjak s ponosom deli DNK z legendarnimi večjimi brati, ob tem pa ohranja lastno identiteto.

Ustvarjanje vtisa

Kakšen naj bo torej odziv lastnikov, voznikov in celo meščanov ob pogledu na novi Volvo FL? Pričakujemo, da bo nova zasnova pripomogla k temu, da se bodo ljudje na ulici in drugi uporabniki cest v prisotnosti tega tovornjaka počutili udobno in varno. Upamo tudi, da bo lastnikom in voznikom v ponos povezanost z Volvom in da jih bo tovornjak razveseljeval z vrhunskim delovanjem.

Novi tridelni odbijač z jeklenimi vogali je laže popravljati.
 Ustvarjanje vtisa
3
Zasnova in oblika