Naj bo čas na vaši strani

Najnovejši Volvo FL vam s svojimi voznimi lastnostmi, idealnimi za vožnje v mestnem središču ali predmestju, ter z novimi motorji D5 in D8 omogoča spoštovanje urnikov dostav in tekoče ter učinkovito nizanje ene dostave za dostavo.

Volvo FL odlikujejo novi, v celoti pri Volvu konstruirani in narejeni motorji. Ti motorji delijo zasnove in razvojno filozofijo z motorji za večje tovornjake. Odlikujeta jih širša krivulja navora in hitrejši odziv z močjo tudi pri nižjih vrtljajih. Pri vožnji to opazimo po hitrejšem odzivu, višjih povprečnih hitrostih in boljših voznih zmogljivostih, kar vozniku omogoča učinkovitejšo vožnjo v mestnem prometu.

Volvo FL s štirivaljnim motorjem ponuja od 200 do 500 kg več nosilnosti, kar prispeva k višji obratovalni učinkovitosti.
Lahki Volvo FL

Optimizirana masa in učinkovitost

Za 10-, 12-, 14- in 16-tonsko različico Volva FL je zdaj na voljo štirivaljni motor D5K. Tovornjak s tem motorjem tehta od 200 do 500 kg manj kot s primerljivim šestvaljnim motorjem. Motor D5K pa je najmočnejši v svojem razredu, saj razvija do 240 KM. Skupaj z optimiziranim menjalnikom I-Sync zagotavlja sijajne vozne zmogljivosti in majhno porabo goriva.

Širša krivulja navora in hitrejši odziv z
močjo zagotavljata hitrejšo odzivnost in
vrhunske vozne zmogljivosti.

Popolnoma nov program motorjev, razvitih pri Volvu, vključuje tudi najmočnejši motor v tem segmentu – D5 s prepričljivimi 240 KM.
Motor Volvo D5

Delovanje po Euro 6 brez odbitkov

Novi Volvo FL v celoti izpolnjuje zahteve predpisov Euro 6 – in to brez povečanja porabe goriva v primerjavi z različico Euro 5 in ob blažjih zahtevah glede servisnih intervalov.

Za novi Volvo FL je na voljo optimiziran menjalnik I-Sync.
Menjalnik I-Sync
5
Učinkovitost