Novi Volvo FL.
Malček je novi velikan.

Kompakten, gibčen in zdaj na voljo tudi v 12-tonski različici z vrhunskim novim štirivaljnim motorjem. Ko gre za učinkovito mestno distribucijo, si težko predstavljamo tovornjak, ki bi prekosil novega Volva FL.


Novi Volvo FLIn kaj je tisto, zaradi česar je novi Volvo FL najboljša rešitev za distribucijo za vas kot prevoznika posameznika ali malo podjetje? Kakšni so prvi vtisi? Ugotovili boste, da ima popolnoma na novo oblikovan sprednji del skladno z Volvovo tradicijo – njegov sijajni videz in klasični vtis kakovosti Volvo pa izžarevata ugodno sporočilo o vas in vašem podjetju.

Manjša teža, večje zmogljivosti

Preverite tehnične podatke in odkrili boste nov program motorjev, pa tudi nov 12-tonski model, ki je neverjetnih 500 kg lažji od primerljivega vozila s šestvaljnim motorjem. Zdaj torej pokriva območje tež od 12 do 18 ton, nosilnost in delovne zmogljivosti pa dosegajo povsem nove ravni.

Na novo zasnovan sedež prispeva k varnosti.
Voznikov sedež v Volvu FL

Vaše območje varnosti

Notranjost novega Volva FL spada med najvarnejša okolja v svetu tovornjakov. Za voznikovo varnost poleg priznane varnostne kabine Volvo še bolj kot doslej poskrbi novi program sedežev. Ob vrhunski ergonomiji in domiselnih rešitvah pri opremi notranjosti bodo vaši delovniki ugodnejši in vaše delo učinkovitejše.

Nova zasnova prednjega dela in dnevni žarometi LED.
Dnevni žarometi LED

Učinkovitost v gibanju

Za novi 12-tonski Volvo FL lahko izberete motor iz novega programa, pri menjalnikih pa izbirate med ročnim, samodejnim I-Sync in samodejnim Allison. Tovornjak seveda v celoti izpolnjuje zahteve predpisov Euro 6, in to brez povečanja porabe goriva ali novih zahtev glede servisnih intervalov. Mestna distribucija, odvoz smeti in vrsta drugih zahtevnih del bodo zdaj še lažji po zaslugi Volva FL, malega tovornjaka z velikimi ambicijami.

2
Povzetek