Vstopite v prostor udobja

Voznik, ki se počuti udobno, je dober voznik. Zato je bila pri razvoju prav vseh delov kabine novega Volva FM naša pozornost usmerjena na voznika. Od vstopa do ležišča.

Uživajte v popolnem položaju za volanom in v vsem sodobnem udobju, kar si ga lahko predstavljate, kot bi vozili osebni avto.

Česa so si želeli vozniki – preberite intervju z načrtovalci kabine

Vidljivost v Volvu FM

Kabina z razgledom.

Dobra vidljivost je ključnega pomena, ko se prebijate skozi gost promet ali ozke ulice. Vidljivost iz novega Volva FM je sijajna, saj je kabina posajena nizko na šasiji in ima veliko vetrobransko steklo.


Električna sušilna omarica

Električna sušilna omarica.

Za hitro sušenje oblačil, brisač in obutve. Namestite jo na zgornje ležišče ali na steno kabine. Energetsko učinkovita, tiha in preprosta za shranjevanje.


Nova, sodobna in ergonomična armaturna plošča

Nova, sodobna in ergonomična armaturna plošča.

Nova, rahlo vbočena armaturna plošča ni privlačna samo po videzu. Zasnovana je tako, da zagotavlja ergonomičen in udoben položaj med vožnjo; vsi gumbi, instrumenti in odlagalni prostori na njej so na dosegu.


Avdio sistem

Avdio sistem z razširitvami.

Z avdio sistemom lahko poslušate, karkoli si zaželite. Mp3, wma ali iTunes m4a? S CD-ja, ključka USB, iPoda ali prek pomožne vtičnice? Vse je mogoče. Oglejte si popolne tehnične podatke


Voznikov sedež

Sijajen položaj.

Vsakemu vozniku je jasno, koliko je vreden dober sedež. Sedež v novem Volvu FM je mogoče nastavljati za 20 cm v vzdolžni smeri in za 10 cm po višini. Njegovo oblazinjenje pa je še udobnejše kot doslej.


Vrata Volva FM

Prijetno za oko.

Notranjost Volva FM je zasnovana na novo. S skrbno izbiro barv in materialov smo ustvarili umirjeno in privlačno okolje za voznika. Izbirate lahko med tremi različicami oblazinjenja: Robust, Dynamic in Progressive.


Odlagalni prostori v kabini

Obilo odlagalnih prostorov.

Velike odlagalne prostore v območju armaturne plošče in pod ležiščem dopolnjujejo manjši priročni prostori za drobnarije. Ob postelji sta tudi dva nova žepa za revije in podobno.


Tipke na volanu

Vse na dosegu.

Gumbi za tempomat, avdio sistem, telefon in informacijski zasloni vam omogočajo volan ves čas držati trdno v rokah. Volan, ki je lahko za doplačilo tudi usnjen, je zelo udoben.


Notranja osvetlitev

Izpopolnjena notranja osvetlitev.

Varčne in zmogljive svetilke skrbijo za enkratno notranjo osvetlitev kabine. Vse svetilke je mogoče preprosto nastavljati na eno od treh prednastavljenih stopenj ali z zatemnilnikom. Med nočno vožnjo lahko preklopite na rdečo osvetlitev, ki ne moti vidljivosti ceste.


Elektronska klimatska naprava, ECC

ECC – elektronska klimatska naprava

Elektronska klimatska naprava skrbi, da je klima v kabini ves čas ugodna. Treba vam je samo nastaviti želeno temperaturo.


Pa dobro spite!
Naj noč v kabini ne pomeni slabšega spanca. Spodnja postelja je široka 70 cm, vzmetnica ima 16-centimetrske vzmeti v žepkih, na izbiro pa je v treh trdotah.

Mir pred zunanjim hrupom.
Volvove kabine so znane po dobri izolaciji. Novi Volvo FM pri tem ni izjema. Tudi izboljšano vzmetenje motorja skrbi, da pride do kabine manj vibracij. Vse to skupaj ščiti vaša ušesa pred hrupom.

Vrhunske možnosti nastavljanja volana.
Volan lahko nastavljate v navpični smeri za 90 mm in nagibate za 28 stopinj, tako da brez težav najdete najprimernejši položaj za vožnjo. Volan priročno upravljate s stopalko, med vstopanjem v kabino pa ga lahko preklopite, da vam ni v napoto.

Čista voda na voljo, kjerkoli ste.
Če si zaželite čiste vode, vam ni treba daleč ponjo. Zunanji odlagalni predelek ima vgrajen 7-litrski rezervoar s pipo.
Električna parkirna zavora.
Parkirno zavoro na električni pogon upravljate z gumbom na armaturni plošči. Samodejno se aktivira tudi ob izklopu kontaktnega ključa, s pomočjo EBS pa se ob speljevanju samodejno sprosti.

Elektronski daljinski ključ.
Je več kot zgolj ključ. Omogoča zaklepanje in odklepanje na daljavo. Prižiganje luči za varen dostop do kabine. Če se počutite ogrožene, s pritiskom na gumb za primere sile sprožite hupo.

Brez odvračanja pogleda s ceste.
Nova, intuitivna instrumentna plošča prinaša obilo vrhunskih novosti. Vse te novosti usmerjajo voznikovo pozornost na stvari, ki so pomembne. Preberite več o instrumentni plošči.

Prostor za alkoključavnico.
Alkohol ne spada na cesto. Za to skrbi alkoključavnica. Če se odločite za tovarniško vgradnjo alkoključavnice v Volvo FM, bo to jasno sporočilo naročnikom, kako resno jemljete prometno varnost.