Nadgradnjo samo postavite gor.

Prekucnik, cisterna, žerjav, zaprta nadgradnja, nadgradnja za prevoz avtomobilov, gasilsko vozilo … Kakršnekoli naloge že opravljate – novi Volvo FM jim bo kos.

Širše možnosti izbire opreme in domiselne rešitve na šasiji olajšujejo delo izdelovalcu nadgradnje – in prihranijo čas.

Kako vam tovarniška priprava prihrani čas in denar – z Johanom EknandromPrilagodljivost Volva FM glede nadgradnje

Od 4x2 do 10x4 – optimiziran za vsako delo.

Na voljo je širok nabor različnih konfiguracij Volva FM, vključno z novim petosnim 10x4. Široka izbira možnosti vam omogoča, da tovornjak prilagodite svojim zahtevam. Ta prilagodljivost vam omogoča izbrati Volvo FM, ki bo popolnoma pripravljen na vaše prevoze.

Prihranite čas pri izdelavi nadgradnje

Prihranite čas pri izdelovalcu nadgradnje.

Čim bolje bomo lahko pripravili tovornjak za izdelovalca nadgradnje, tem manj časa bo moral vaš Volvo FM prebiti v njegovi delavnici. Kakor hitro oddate naročilo, so izdelovalcu nadgradnje na spletni strani navodil Volvo za izdelovalca nadgradnje že na voljo 3D-risbe tovornjaka, kakršnega ste naročili. To znatno skrajša dobavni rok – in zmanjša stroške.

Preberite podrobnejšo zgodbo o prilagodljivosti in končnem rezultatu

Emblem Volvo

Nobenih kompromisov pri kakovosti.

Natančna tovarniška priprava izdelovalcu nadgradnje prihrani nepotrebne predelave tovornjaka. To vam prihrani čas, obenem pa ste lahko mirni, da je tovornjak ohranil originalno Volvovo raven kakovosti.
Nekatere od ključnih rešitev za izdelovalca nadgradnje:

Volvov vmesnik z navodili za izdelovalca nadgradnje Odgon
Volvova navodila za izdelovalca nadgradnje.

Kakor hitro naročite svoj Volvo FM, so na intuitivnem spletnem portalu VBI že na voljo natančne risbe tovornjaka, kakršnega ste naročili. Izdelovalec nadgradnje se lahko loti dela, ko mi tovornjak še izdelujemo, kar opazno skrajša skupni dobavni rok. Obiščite spletno stran z navodili za izdelovalca nadgradnje

Odgoni za vse potrebe.

Na izbiro je široka paleta odgonov pred sklopko in za sklopko za pogon različne opreme nadgradnje. Oglejte si celotni seznam.

Razporeditev opreme šasije Volva FM, pogled od zgoraj Okvir Volva FM, pogled od strani
Okvir je raven.

V nasprotju z večino drugih tovornjakov je celoten Volvov okvir za kabino popolnoma raven in vzporeden. To izdelovalcu nadgradnje zelo olajša delo.

Prostor za izdelovalca nadgradnje.

Inženirjem preprosto ne dovolimo česarkoli namestiti nad zgornjo površino okvira. To območje je rezervirano za izdelovalca nadgradnje – kar mu odpira široke možnosti.

Okvir Volva FM, zgornji niz lukenj Mogoče dolžine previsa zadka
Namenski niz lukenj.

Okvir ima ob zgornjem robu niz lukenj, namenjenih posebej za nadgradnjo. Ker teh lukenj ne uporabljamo za zakovice, izdelovalec nadgradnje toliko laže pritrdi svojo opremo.

Sami izberite previs zadka.

Zadnji del okvira lahko tovarniško odrežemo po vaši zahtevi – v korakih po 50 mm, tako da se bo popolnoma ujemal z nadgradnjo. Lahko si omislite skrajno kratek previs zadka ali pa daljšega.

Izbira konfiguracij in podatkov Zaključki okvira
Široka izbira konfiguracij in podatkov.

Čim več kombinacij je mogočih, tem laže je prilagoditi tovornjak dejanskim potrebam. Zato je pri novem Volvu FM na voljo več možnosti kot kdajkoli doslej, ko gre za konfiguracije osi, višine šasije in medosne razdalje. Oglejte si vse tehnične podatke šasije.

Štirje različni zaključki okvira.

Zdaj lahko pri FM izbirate med štirimi tovarniškimi oblikami zaključka okvira: zgornjim (za prekucnike, dvigala s kavljem in smetarske tovornjake), spodnjim (za priklopnike z osjo na sredini), zavitim (za vlačilce) in ravnim (za šasije s kabino).

Položaj podletne zaščite na zadku Višina okvira
Položaj podletne zaščite na zadku.

Da je izbira zaključkov okvira še širša, je mogoče zadnjo podletno zaščito vgraditi na različnih mestih.

Dve višini okvira.

Izbirate lahko med okviroma 266 mm in 300 mm, glede na zahteve nadgradnje.

Modul za izdelovalca nadgradnje Menjava nadgradnje
Modul za izdelovalca nadgradnje.

Ta modul izdelovalcu nadgradnje olajša priključitev posebnih funkcij na električni sistem tovornjaka. Funkcije lahko priročno upravljate s prilagodljivimi stikali na armaturni plošči in z upravljalnikom Work Remote.

Popolna rešitev za menjavo nadgradenj.

Niso vse nadgradnje fiksne. 295-milimetrski hod novega zračnega zadnjega vzmetenja in posebej nizka šasija sta popolna kombinacija za prevoz izmenljivih nadgradenj.

Konzole za pritrditev nadgradnje Predpriprava za dvigalo
Pritrdilne konzole.

Volvo FM lahko tovarniško opremimo s pritrdilnimi konzolami za nadgradnjo na okviru. Zdaj niso več na voljo samo v območju med osmi, ampak tudi na previsu zadka.

Predpriprava za dvigalo.

Nizka šasija in velike osne nosilnosti. To sta želji vsakega izdelovalca žerjavov za tovornjake. Volvo FM izpolnjuje obe. Še več, lahko pustimo prazno območje za žerjav tik za kabino ali celo tovarniško vgradimo nosilno ploščo za žerjav.

Notranja ojačitev okvira
Več ojačitev kot kdajkoli.

Prevozi težkih tovorov lahko močno obremenjujejo okvir. Ampak ne skrbite! Pri novem Volvu FM je izbira notranjih oblog še širša kot doslej, zato vam ne bo težko najti zadostne ojačitve okvira.