Za karkoli že potrebujete prostor, na voljo ga imate ogromno.

Več prostora za gorivo

Več prostora za gorivo ...

Čim več goriva lahko vozite s seboj, tem manjkrat boste morali zavijati na črpalko. Na Volvu FM smo stvari nekoliko prerazporedili, da je zdaj še več prostora za gorivo. Na voljo so številne velikosti rezervoarjev in možnosti njihovega kombiniranja, da lažje dosežete največjo količino, ki jo dovoljujejo predpisi.

Nadgradnja Volva FM

... ali za zahtevne nadgradnje

Nekatere vrste prevozov zahtevajo prav posebne razporeditve opreme na šasiji. Na novem Volvu FM je mogoče nekaj opreme šasije prestaviti in tako narediti prostor za nadgradnjo, kar zagotavlja izjemno prilagodljivost.

Preberite podrobnejšo zgodbo o prilagodljivosti in končnem rezultatu

Značilnosti zasnove šasije

A. Zaboj za akumulator.

Zaboj za akumulator smo premaknili za 300 mm in s tem napravili prostor za kakih 100 do 120 litrov več goriva. A to še ni vse. Lahko ga vgradimo na zadku ali popolnoma umaknemo rezervoarjem (pri vlačilcih z zračnim vzmetenjem). To poveča prostor za gorivo za 300 litrov in olajša izdelavo nadgradnje.

B. Posoda za AdBlue.

Pri vlačilcih lahko novo, 50-litrsko posodo za AdBlue namestimo za kabino (na vrhu okvira) in sprostimo prostor na boku šasije.

C. Rezervoarji za gorivo.

Če niste kak posebnež, gotovo želite gorivo dolivati čim redkeje in čim ceneje. Zato je za Volvo FM na voljo zelo široka izbira rezervoarjev za gorivo najrazličnejših oblik, namestitev, višin in prostornin, narejenih iz različnih materialov. Prostornine segajo od 150 do 900 litrov, kar največjo skupno količino goriva pa lahko dosežete z različnimi kombinacijami rezervoarjev.

D. Modulator tlaka zraka (APM).

Krmilna enota zračnega kompresorja je pri vlačilcu zdaj vgrajena med nosilci okvira šasije, kar pušča več prostora za drugo opremo na šasiji ali za rezervoarje za gorivo.

E. Rezervoarji za zrak.

Glede na različico tovornjaka je mogoče rezervoarje za zrak vgraditi na različna mesta. To omogoča še večjo prilagodljivost.

F. Prazen bok šasije.

Če tako zahteva vaša nadgradnja, lahko naročite Volvo FM z vso opremo pomaknjeno na en bok šasije, drugi bok pa je v celoti na voljo izdelovalcu nadgradnje.

Šasija Volva FM – vlačilca 4x2, pogled od zgoraj
Šasija Volva FM – šasije s kabino 6x2, pogled od zgoraj