I-See

Varčujte gorivo na znanih cestah. Tudi če peljete po njih prvič.

Prihranite 5 % goriva z I-Shiftom

Zmanjšajte porabo goriva za pet odstotkov. Samo vključite tempomat.

Če združimo I-Shift in GPS z inteligentnim tempomatom, dobimo I-See. To je enkraten sistem, ki analizira topografijo ceste in jo shranjuje v osrednjo zbirko podatkov. To znanje pozneje med vožnjo uporabi za varčevanje goriva – do pet odstotkov med celotno vožnjo (če je ves čas vožnje vključen I-Cruise).

Delovanje I-See v oblaku

Kjerkoli ste,
se lahko zanesete na pomoč iz oblaka.

I-See ne temelji na cestnih kartah. Ker je stvarnost bolj realistična, sistem hrani dejanske podatke o klancih. Gorivo pa lahko zdaj prihranite tudi, če po določeni cesti sploh še niste peljali. Nova različica sistema I-See shranjuje podatke o vseh klancih v zbirko podatkov, do katere imajo prost dostop tudi drugi tovornjaki. Če je odsek ceste prepeljal kateri od voznikov, sistem I-See lahko naloži podatke iz zbirke in že varčuje gorivo. Torej lahko začnete varčevati gorivo že na prvi vožnji s svojim novim Volvom FM.


Kako deluje

Kako deluje I-See

1. Pred vzponom: zalet.
Kadar I-See ugotovi, da se približuje vzpon, pospeši vozilo do zgornje meje hitrosti, da se vzpon začne z zaletom. Tovornjak lahko dalj časa ostane v višji prestavi.

2. Med vzponom: vožnja v čim višji prestavi.
Med vzponom I-See na podlagi shranjenih podatkov skrbi za čim manj prestavljanja navzdol do vrha klanca. Do vrha klanca pripeljete gladko, ne da bi tratili gorivo v prenizki prestavi.

3. Na vrhu klanca: umirjanje.
Pred vstopom v spust po klancu I-See skrbi, da tovornjak ne pospešuje po nepotrebnem.

4. Pred spustom: vožnja v prostem teku.
Pred vrhom klanca se pogonski sistem začasno izklopi, da tovornjak vozi v prostem teku. S tem prihranite energijo in potrebo po zaviranju.

5. Med spustom: pravočasno zaviranje.
I-See ve, kdaj se klanec izteče. Tako lahko med pospeševanjem tovornjaka po klancu navzdol pravočasno – ne pa sunkovito v zadnjem trenutku – aktivira motorno zavoro in pripravi tovornjak za spust v nadaljevanju.

6. Na prehodu iz spusta v vzpon: nekaj dodatnega zagona.
Če takoj za spustom sledi naslednji vzpon, se I-See resnično izkaže. Tovornjak pusti peljati v prostem teku, da pridobi nekaj zagona in nato lažje premaga vzpon.