Nizka spalna kabina, pogled od spredaj

Prostor, kjer šteje.
Nad streho.

Samo 261,5 cm od ceste do strehe. Za prevoz avtomobilov ali druge prevoze, pri katerih je pomembna višina, je nizka spalna kabina Volvo FM odlična izbira.


Omejitev višine na 4 metre

Na razpolago imate 1,39 metra.

Če prevažate avtomobile, znate ceniti nizek tovornjak. Kajti pogosto že centimetri odločajo, ali je na tovornjaku prostora še za en avto ali ne. Zato vas bo razveselila novica, da je nizka spalna kabina novega Volva FM še nižja kot doslej – visoka je samo 2,61 metra (če je pravilno opremljena). To vam pušča nič manj kot 139 centimetrov za vaš dragoceni tovor, da še ostanete pod evropsko omejitvijo štirih metrov.

Streha nizke spalne kabine

Prosta streha kabine.

Da lahko izkoristite nizko višino kabine, seveda ne sme noben del opreme štrleti nad streho. Na srečo je mogoče pri Volvu FM umakniti s strehe tudi antene. Anteno WLAN je mogoče umakniti v polico pod vetrobranskim steklom, telefonsko anteno v armaturno ploščo, antene za Toll Collect , sistem CB, radio FM in Dynafleet pa v stranice kabine.

Vzmetenje ECS4

Udobna vožnja. Stvar višine.

Volvo FM že od nekdaj odlikujejo sijajne vozne lastnosti. Zdaj so še boljše, najboljše pa so pri posebej nizki šasiji (X-Low). Poleg tega lahko pri novem sistemu vzmetenja ECS4 izbirate med tremi prilagodljivimi višinami med vožnjo, kar še dodatno prispeva k udobni vožnji.

Preberite več o ECS4

Vrata Volva FM

Lahek vstop in izstop.

Med najbolj cenjenimi lastnostmi kabin Volva FM je lahkotnost vstopanja in izstopanja. Najnižji vstopni prag zagotavlja posebej nizka šasija (X-Low) – samo 26 cm nad tlemi (seveda odvisno od znamke in dimenzij pnevmatik). Prištejte še vrata, ki se odpirajo do 90 stopinj, in držaj za doplačilo. Dobili boste kabino, v katero boste lahko brez napora vstopili in iz nje izstopili neštetokrat na dan.Kako se višine seštevajo.

Mere nizke spalne kabine A. Kabina

B. Okvir

C. Vzmetenje

D. Pnevmatike 355/50 (natovorjen)