Volvov dinamični krmilni sistem.
Popolno obvladovanje brez napora.

Popolna stabilnost pri visokih hitrostih. Popolno obvladovanje pri nizkih hitrostih. In znatna razbremenitev vaših mišic.

Revolucionarni Volvo dinamični krmilni sistem bo popolnoma spremenil vašo vožnjo. Vožnja brez napora – Volvo FM bo preprosto sledil vašim nameram.

Volvo dinamični krmilni sistem je zdaj na voljo za vse konfiguracije osi, tudi za tiste z dvojnimi sprednjimi osmi.

Tu najdete vse podatke.

Preizkusite ga sami
Najdite najbližjega prodajalca vozil Volvo in se dogovorite za testno vožnjo novega Volva FM.

Uporabite iskalnik prodajal{0}cev


Stabilnost pri visoki hitrosti

Pri visokih hitrostih:
Naj vas nič ne spravi iz smeri.

Vožnja naravnost ni tako preprosta, kot bi mislili. Dejansko morate ves čas kompenzirati sunke neravnin, udarnih jam in oznak na cestišču. Ali popravljati smer po zaviranju na podlagi, kjer imajo kolesa različen oprijem. Včasih pa vas med vožnjo moti tudi bočni veter.

Volvov dinamični krmilni sistem popolnoma spreminja to sliko. Popustite krčevit oprijem volana, osredotočite se na promet in se zanesite, da tovornjak ne bo spremenil smeri, dokler mu tega ne boste ukazali.

Obvladovanje pri nizki hitrosti

Pri nizkih hitrostih: Krmilite z enim prstom in prizanašajte svojemu hrbtu.

Tu vam bo Volvov dinamični krmilni sistem res polepšal delovnik. In prihodnost. Saj vam ne bo več treba napenjati mišic med manevriranjem s tovornjakom pri nizkih hitrostih. Volvov dinamični krmilni sistem prispeva vso silo, ki jo potrebujete za krmiljenje. Tovornjak lahko krmilite dobesedno z enim prstom. To vam zagotavlja popolno obvladovanje vozila, pa tudi odpravlja obremenitve vratu in ramen.

Razvoj sistema za krmiljenje z enim prstom – intervju z Volvovimi strokovnjaki za dinamično krmiljenje

Obvladovanje med vzvratno vožnjo

Med vzvratno vožnjo:
Popolno obvladovanje brez napora.

Vzvratna vožnja polno natovorjenega tovornjaka spada med najtežja in najzahtevnejša voznikova opravila. Zlasti, kadar okolica zahteva vašo popolno pozornost. Volvov dinamični krmilni sistem vam to prihrani. Zdaj lahko vzvratno vozite popolnoma natančno – in skorajda brez vsakega napora. Kakor hitro spustite volan, se ta samodejno vrne v srednji položaj, kar vam prihrani še nekaj napora.

Če morate vzvratno prevoziti daljše razdalje, imamo za vas še eno novost. Smerna stabilnost je tolikšna, da lahko s tovornjakom in priklopnikom prevozite tudi več kot sto metrov, ne da bi zavili iz smeri.