Tehnični podatki kabin novega Volva FM

Na tej strani so predstavljeni:

  • Mere kabin
  • Oprema kabin

Prenesite v svoj računalnik popolne tehnične podatke kabin (PDF)


 

Mere kabin

 

Dnevna kabina
Dnevna kabina (FM-DAY) z udobnim in ergonomičnim okoljem za voznika. Notranja višina 157 cm, 114 cm na pokrovu motornega prostora.
Spalna kabina
Spalna kabina (FM-SLP) s prostorom za udoben nočni počitek ene osebe. Notranja višina 157 cm, 114 cm na pokrovu motornega prostora. 
Nizka spalna kabina
Nizka spalna kabina (FM-LSLP) z nižjo streho omogoča prevoz tovorov nad kabino. Notranja višina 147 cm, 104 cm na pokrovu motornega prostora.

Dnevna kabina Volva FM, pogled od strani Spalna kabina Volva FM, pogled od strani Nizka spalna kabina Volva FM, pogled od strani

Dnevna kabina Volva FM, pogled od zgoraj Spalna kabina Volva FM, pogled od zgoraj Nizka spalna kabina Volva FM, pogled od zgoraj

Dnevna kabina Volva FM, notranjost, pogled od strani Spalna kabina Volva FM, notranjost, pogled od strani Nizka spalna kabina Volva FM, notranjost, pogled od strani

Kabina Globetrotter
Kabina Globetrotter (FM-HSLP) s prostorom za udoben nočni počitek ene ali dveh oseb. Kabina ima dodatne odlagalne prostore v zgornjem delu. Notranja višina 196 cm, 153 cm na pokrovu motornega prostora.
Kabina Globetrotter LXL
Kabina Globetrotter LXL (FM-XHSL) s prostorom za udoben nočni počitek ene ali dveh oseb. Kabina ima dodatne odlagalne prostore v zgornjem delu. Notranja višina 210 cm, 167 cm na pokrovu motornega prostora.

Kabina Globetrotter Volva FM, pogled od strani Kabina Globetrotter LXL Volva FM, pogled od strani

Kabina Globetrotter Volva FM, pogled od zgoraj Kabina Globetrotter LXL Volva FM, pogled od zgoraj

Kabina Globetrotter Volva FM, notranjost, pogled od strani Kabina Globetrotter LXL Volva FM, notranjost, pogled od strani

 

Oprema kabin

 

Štiritočkovno vzmetenje kabine
Vijačne vzmeti z blažilniki ali zračno vzmetenje vseh osi s samodejnim uravnavanjem višine vseh osi.

Zajem zraka za motor
Vstopna odprtina za zrak je na levi strani, na voljo sta visoka in nizka izvedba. Vstopna odprtina za zrak spredaj na voljo za doplačilo.

Barve
Na voljo v okoli 850 različicah.

Oblazinjenje sedežev
Robust Tekstil, Tekstil/vinil ali Usnje
Dynamic Tekstil, Tekstil/vinil ali Usnje
Progressive Velur ali Usnje
Vsi komfortni sedeži so na voljo tudi s prezračevanjem.

Oblazinjenje sten
Robust Vinil
Dynamic Tekstil
Progressive Tekstil

Voznikov sedež
Izbira treh različic udobja: Standard, Comfort in Deluxe. Pri vseh različicah je na voljo oblazinjenje za doplačilo. Celotno območje vzdolžnega nastavljanja je 200 mm, po višini 100 mm. Voznikov sedež ja serijsko opremljen z naslonom za glavo, nastavljivim in pregibnim hrbtnim naslonom, vzdolžnim in višinskim nastavljanjem, nastavljivo ledveno oporo in nastavljanjem nagiba sedeža.

Sopotnikov sedež
Izbira dveh različic udobja: Standard in Comfort. Pri obeh različicah je na voljo oblazinjenje za doplačilo. Sopotnikovi sedeži so serijsko opremljeni z vzglavnikom.

Postelje
Spodnja postelja z merami 70 × 200 cm.
Vzmetnica debeline 16 cm z vzmetmi v žepkih za vrhunsko udobje. Izbira treh trdot: Soft, Semi-firm in Firm.
Dve možnosti zaščitne prevleke za udobnejše spanje in lažje pospravljanje postelje.
Mere komfortne zgornje postelje: 70 × 190 cm ali 60 × 190 cm.

Odlagalni prostori v kabini

Nad vetrobranskim steklom so vgrajeni dva odlagalna predala z drsnimi vrati in štiri reže ISO, od katerih je ena rezervirana za tahograf. V spalni kabini in kabini Globetrotter sta pod posteljo dva velika odlagalna predelka, dostopna od zunaj, v spalnem predelu kabine pa sta tudi dva odlagalna žepa za revije in drobnarije. V armaturni plošči so vgrajeni štirje odprti odlagalni prostori, majhen zaprt predal, predal po DIN, ponvica in držalo steklenice.

Zunanji odlagalni prostori

Odlagalni prostori za voznikovim in sovoznikovim sedežem so dostopni od zunaj.

Strešno okno

Kabina ima vgrajeno strešno okno, ki ga je mogoče odpreti za 50 mm. Na notranji strani je opremljeno s perforiranim senčnikom, ki pri odprtem oknu služi tudi kot mreža za žuželke. Strešno okno ima lahko ročno ali električno upravljanje (električno za doplačilo).

Volan

Na izbiro sta dve velikosti volana – premera 450 mm ali 500 mm, odvisno od izvedbe tovornjaka. Volan lahko nastavljate za 90 mm po globini, njegov nagib pa za 28 stopinj. Na izbiro je volan z varnostno zračno blazino ali brez nje. Obvolanske komande omogočajo varno in udobno upravljanje tempomata, hupe, telefona ter voznikovega in sekundarnega informacijskega zaslona.

Sistem klimatizacije

Na izbiro sta dva sistema klimatizacije, ki pokrivata vse potrebe:

  • Klimatska naprava z ročnim upravljanjem (MCC).
  • Klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (ECC/ECC2).

Sistem klimatizacije je lahko dopolnjen s parkirnim grelnikom kabine in motorja.