Volvo FMX

Volvo FMX, sodoben tovornjak za gradbeništvo, poln inovativnih rešitev in revolucionarnih novosti.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 ali 10×6

D11 ali D13 (od 330 do 540 KM)
Sprednji del Volva FMX

Kako lahko odbijač vpliva na razpoložljivost vozila?

Na ozkih prehodih na gradbiščih, v rovih rudnikov ali v kamnolomih mimogrede zadenete ob kako oviro in poškodujete tovornjak. Zato morajo biti žarometi zavarovani. Tudi karter mora biti zaščiten pred poškodbami. Odbijači morajo prenašati grobe razmere. Če se tovornjaku kaj zgodi, naj to ne zahteva takojšnjega obiska servisne delavnice. Tovornjak mora ostati vozen, kot da se mu ni nič zgodilo. Kajti razpoložljivost je ključnega pomena.

  Preberite podrobnejšo zgodbo o izboljšavah glede robustnosti

Vodja oblikovanja zunanjosti vozil pri Volvu razkriva, zakaj je videz tak, kot je


The sturdy bumper

Čvrst odbijač.

Izdelan je iz jekla, sestavljajo ga trije deli, pritrditve so dobro vidne in preproste za razstavljanje. To vam olajša zamenjavo poškodovanega dela. Torej tudi nalet v kup gramoza ne bo kaka tragedija. Poškodbe na odbijaču morda sploh ne boste opazili. Jekleni odbijač je namreč zaščiten še z debelo polipropilensko oblogo, ki se po poškodbi vrne v prvotno obliko.

Sprednja podletna zaščita Volva FMX

Učinkovita sprednja podletna zaščita.

Celotni spodnji del nosu je konstruiran kot škatlasta konstrukcija. Vsi deli konstrukcije sodelujejo med seboj, tako da je konstrukcija zelo čvrsta, obenem pa dobro prenese trk z osebnim vozilom. Med testiranjem smo pri Volvu delali s tovornjakom zelo grobo, mnogo bolj, kot boste vi kdajkoli. In zdaj smo prepričani, da ima naš tovornjak najbolj čvrst nos v panogi.

Ščitnik karterja Volva FMX

Ščitnik karterja.

Ta zaščitna plošča pod motorjem si res zasluži svoje ime. Debela je 3 mm in ne ščiti samo karterja motorja, pač pa tudi cevi hladilne tekočine in hladilnik. Vse stvari, ki bi bile lahko med terensko vožnjo ogrožene, so zaščitene, tudi med vzvratno vožnjo.

Ščitnik karterja ima še eno prednost: pri vožnji v zelo prašnem okolju ta plošča zmanjšuje vrtinčenje prahu pod tovornjakom.