Volvo FH16 timmerbil

Mittia: Skogstransport 16 – 17 augusti

Volvo Lastvagnar kommer som vanligt att finnas på plats i Ljusdal för att visa upp de senaste nyheterna inom skogstransportbranschen. Här följer ett litet smakprov på vad som presenteras i vår monter under årets mässa. 

Tack alla som besökte vår monter under mässdagarna! På vår Facebooksida finns bilder med mera från den lyckade mässan.

Effektiva skogstransporter med specialbyggda 74-tonnaren
Med två extra axlar och en vikt på 74 ton istället för 60 ton kan du transportera mer timmer än tidigare och dessutom sänka bränsleförbrukningen per transporterat ton. Kom till vår monter och spana in timmerekipaget, Volvo FH16 700, som ingår i forskningsprojektet "Energieffektiva skogstransporter". 

Timmerbil från förr
Allt är inte nytt på mässan, men en sak är säker - veteranbilen som visas upp är i skick som en ny.  Låt nostalgin flöda och reflektera över hur oerhört fort fordonsutvecklingen har gått.

Boije Ovebrinks nya Volvo FH16
Grundaren av FH16-klubben, Boije Ovebrink, gästar oss med sin nya dragbil och ett fullutrustat ekipage.

Coachning i bränslesnål körning
Volvo Lastvagnar inleder ett samarbete med Skogsåkarna i Mellansverige, för att ge de som kör rundvirke med Volvolastbil utbildning och coachning i bränslesnål körning. I vår monter finns en representant från Skogsåkarna på plats som kan berätta mer.

Varje droppe räknas!
För Volvo Lastvagnar är minskad bränsleförbrukning jätteviktigt, både för miljön och din ekonomi. På Mittia kan du prata med oss om hur våra bilar och tjänster kan minska förbrukningen. Glöm inte att varje droppe räknas!

Öppettider
Fredag 16 augusti 09.00 - 17.00
Lördag 17 augusti 09.00 - 16.00

FH16 - skogens konung
Volvo FH16 - skogens konung.

74-tonnaren
Den specialbyggda 74-tonnaren.

Volvo veterantimmerbil från 1949 
En veteranbil i nyskick.

Boije Ovebrink
Boije Ovebrink med sin nya dragbil.

Skogsåkarna

Varje Droppe Räknas