Tjejdagen 2014 vid Volvo Demo Center Göteborg

Tjejdagen 2014 i Göteborg – en succé!

Lördagen den 4 oktober samlades 100 förväntansfulla tjejer på Volvo Demo Center (VDC) i Göteborg när Tjejdagen 2014 gick av stapeln.  Provkörningen av Volvos nya produktfamilj blev som vanligt höjdpunkten och kön ringlade konstant till det mest populära FH16 750 timmerekipaget.

I år var intresset att delta rekordstort och till sist valdes 100 tjejer ut, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Under dagen fick tjejerna bland annat provköra Volvos nya produktfamilj, lyssna på seminarier om säkerhet och få en rundtur i utställningen på VDC.

Möjligheter - och utmaningar - inom transport
Sveriges Åkeriföretag höll ett seminarium kring olika yrkesmöjligheter i branschen och det blev även en diskussion om vilka utmaningar kvinnor kan ställas inför i branschen. TYA hade sin rekryteringstrailer på plats där deltagarna fick träffa kvinnor med olika inriktningar och erfarenheter från transportbranschen, förutom att prova på att köra lastbilssimulator.

Fler tjejer behövs i transportbranschen
Tjejdagen anordnas för att ge deltagarna fördjupade kunskaper om branschen och inspirera fler tjejer till att ta klivet in i åkeribranschen och nätverka med varandra.

Läs mer i vår pressrelease.
Läs artikeln Volvo På Väg Online
Se bildspelet från årets Tjejdag
Tjejerna bjöd på ett riktigt härligt engagemang och glada skratt och nedan kan du se ett bildspel från dagen. Inspirerade, glada över provkörningarna och lite trötta över en rolig och intensiv dag vittnade tjejerna om att de redan såg fram emot nästa Tjejdag hos Volvo Lastvagnar!
Kolla in tidigare Tjejdagar
Du kan även se filmer från tidigare år om du klickar på länkarna nedan. Visst verkar det vara en riktigt kul dag?

Tjejdagen 2013
Tjejdagen 2011
Tjejdagen 2009