Vår lösning för Euro 4 och Euro 5

Vår lösning för Euro 4 och Euro 5

Volvo har valt SCR-tekniken för att uppfylla kraven i Euro 4 och Euro 5, standarderna för avgasemissioner - precis som de flesta andra tillverkare av tunga lastbilar i västra Europa har gjort.

För att uppfylla kraven för avgasemissioner som introducerades i Europa 2006 (Euro 4) och 2009 (Euro 5) krävs nya lösningar för dieselmotorer, förbränningsprocesser och efterbehandlingstekniker för avgaser.

Volvo befinner sig i frontlinjen när det gäller utveckling av tekniker för minskning av avgaser. Vår lösning för att uppfylla kraven i Euro 4 och Euro 5 är dieselmotorer med ännu effektivare förbränning samt efterbehandling av avgaser med hjälp av tillsatsen AdBlue och SCR (Selective Catalytic Reduction).

Fördelar med SCR-teknik

  • SCR har en säker framtid och representerar därför en säker investering, eftersom den här tekniken klarar av både Euro 5 och senare krav.

 

 

  • SCR fungerar i hela Europa och är avsevärt mindre känslig för dålig dieselkvalitet än konkurrerande tekniker.
  • SCR-systemet kräver endast mycket lite underhåll och är utformat för fordonets hela livslängd.
  • SCR-tekniken har ingen effekt på service- och oljebytesintervallen på de fordon där den används.
  • SCR-tekniken är lämplig för hög effekt. Det är inte nödvändigt att komplettera t.ex. motorns smörjning eller kylsystem, vilket kan vara nödvändigt med andra tekniker.
  • SCR är också den mest bränsleeffektiva lösningen bland de tekniker som finns tillgängliga för Euro 4 och Euro 5.