L39 och L49

L39 och L49


En av Volvos mest berömda lastbilar någonsin är Titan, som lanserades 1951. Den var huvudsakligen avsedd för fjärrtransporter och krävande anläggningsarbeten.

Titan - namnet på en stor lastbil
Namnet Titan började faktiskt användas lite senare än när lastbilen lanserades sent under 1951. Det berodde på att Volvos användning av namnet i marknadsförings- och försäljningssyfte var förenat med vissa juridiska problem. Problemen löstes dock, och Titan blev ett av de mer berömda modellnamnen i lastbilshistorien.
Titan var inte någon radikalt ny design, utan snarare en anpassning av redan befintliga och beprövade komponenter till 1950-talets rundade designstandard, en trend som ursprungligen startade i USA.

Den tidiga L39 Titan var i mångt och mycket en uppdaterad L29 C (diesellastbilen Långnos), men förarmiljön hade förbättrats och den hade fått en effektivare VDF-motor på 9,6 liter med direktinsprutning jämfört med 8,6 liter för föregångarens VDB-dieselmotor med förkammare.

Banbrytande turbomotor
Den nya VDF-motorn var en avancerad kraftkälla, som till viss del var resultatet av Volvos erfarenhet av lätta material under arbetet och tillverkningen av kolvmotorer till flygplan. Snart skulle dock denna relativt dyra motor ersättas av den konventionellare D96-motorn, som tillverkades av stål.


Titan har naturligtvis blivit oerhört berömd på grund av sin banbrytande roll som en av världens första lastbilar att förses med turbomotor 1954. Idén var inte ny, utan hade redan utnyttjats i fartyg, lokomotiv och flygplansmotorer. Under ledning av John Stålblad lyckades det legendariska arbetslaget vid Volvo, i vilket den berömda motordesignern Bertil Häggh ingick, placera en ganska liten turbomotor under motorhuven på lastbilen Titan.

Resultatet var häpnadsväckande: Tjänstevikten ökade bara med 25 kg men motoreffekten förbättrades med hela 35 hk (från 150 till 185 hk).

Hade de flesta moderna funktioner
Men det var inte bara motorn som utvecklades under fjorton års fortlöpande tillverkning av L39/L49 Titan. Den här lastbilsserien fick flera nya funktioner som dagens moderna lastbilar har, till exempel tryckluftsdrivna bromssystem vilket gjorde det säkrare att bromsa ett fordonsekipage med släp, servostyrning vilket var viktigt för förarens bekvämlighet och Volvos säkerhetshytt. Den lanserades 1959/60 efter rigorösa tester av både uppfinnaren Gösta Nyström (grundaren av Volvofabriken i Umeå) och Trafiksäkerhetsverket.

Under tillverkningsperioden utvecklades Titan till en kraftfull tung lastbil, vilket i slutet av tillverkningen 1963-64 ledde till en tandemdriven Titan med 6x4 drift och en 230 hk turbomotor, servostyrning och tryckluftsdrivna bromsar.