L4851 och F86

L4851 och F86


Vikings decennielånga popularitet och kundernas goda mottagande av L4751 Raske TIPTOP:s tippande F-hytt gjorde det självklart att lansera en tipphytt som ett alternativ till L48 Viking.

Ytterligare användningsområden för F-hytten 
Det naturliga valet var Raske TIPTOP:s moderna hytt, eftersom den inte bara gav överlägsen åtkomst till motorn (t.o.m. bättre än på den konventionella N-lastbilen med motorhuv), utan även hade unika ergonomiska egenskaper.

Även om F-hytten passade bra för Raske, var fördelarna med TIPTOP-hytten ännu tydligare när det gällde Viking. Viking var ett självklart val som tvåaxlat tippfordon för ensambruk. Alternativen var Raske, som inte krävde lika stor effekt och Titan, där extremt hög effekt krävdes.

Egenskaper som ledde till framgång
F-lastbilen erbjuder unika egenskaper för den här typen av transportuppdrag: Bra viktfördelning (vilket är nödvändigt eftersom överlastning ibland påfrestar chassit, luftfjädringen och axlarna något enormt) och möjligheten att använda en kortare hjulbas. Det var en stor fördel vid anläggningsarbeten, där byggplatserna ofta är trånga och god manövrerbarhet är av yttersta vikt.

L4851 Viking TIPTOP lanserades 1964. Lastbilen blev snabbt mycket efterfrågad av kunderna, särskilt på hemmamarknaden i Sverige. De stora framgångarna skulle dock låta vänta på sig ytterligare något år. Då lanserades efterföljaren till Viking TIPTOP, F86, kanske den mest älskade lastbilen i Volvos historia!

System 8-serien
F86 lanserades sommaren 1965, som en del av lastbilsserien System 8. Hytten var nästan identisk med hytten på Raske TIPTOP. Den hade bara en större motortunnel, vilket krävdes för att rymma den stora 7-litersmotorn. Soffan för två passagerare i Raske TIPTOP fick ge plats åt ett enda passagerarsäte.

Trots att den i mångt och mycket liknade L4851, var F86 helt ny "under skalet" (= TIPTOP hytten). Alla baskomponenter i den nya F86-lastbilen var identiska med komponenterna i den förnyade N86-lastbilen, efterföljaren till L48 Viking.

De två tydligaste förändringarna var den helt nya motorn med samma cylinderdimensioner, som var anpassad för högeffektiv turbo, samt R50:s åttaväxlade synkroniserade rangeväxellåda, som gjorde livet väsentligt lättare för föraren. Med den nya motorn och den nya växellådan kom helt nya ramskenor, nya broms- och styrsystem och ny fjädring.

Storbritanniens populäraste lastbil
Trots de tekniska nyheterna låg dock F86:s största betydelse för Volvo i de enorma exportframgångarna. I mitten på 1960-talet lanserades F86 i Storbritannien, och den började mycket snart tillverkas i Skottland. Det ledde till att Volvo F86 blev Storbritanniens populäraste lastbil och att Volvomärket blev det största lastbilsmärket på de brittiska öarna! En liknande historia utspelade sig i Australien, där F86 fick ett unikt mottagande av kunder och förare.

En tredje marknad där F86 spelade en stor roll för Volvo var USA, där F86 lanserades 1974 och snart blev en allmänt omtyckt lastbil, även om antalet var begränsat. De stora försäljningssiffrorna uppnår man bara efter en lång rad kvalitetslastbilar i detta "världens största land". Sedan dess har Volvo blivit en av de stora lastbilstillverkarna i USA.

Anpassad för varjehanda transportuppdrag
Den kanske viktigaste förklaringen bakom F86:s framgångar utöver hög tillförlitlighet och nära obegränsad livslängd har varit möjligheten att anpassa F86 till alla typer av transportuppdrag, från varudistribution i stadsområden till samhällsservice, anläggningstransporter (t.o.m. en tandemdriven fyraxlad modell) och fjärrtransporter (med en flyttbar säng, som förvandlar F86:s daghytt till en effektiv sovhytt).