CH230

CH230


De flesta lastbilar som byggs av Volvo har utformats för en rad olika transportuppdrag och för internationell användning. Vissa gånger har nationella lagar tvingat fram en lansering av specialtillverkade lastbilar som är avsedda för ett enda land och som byggs i ett begränsat antal.

Schweizisk lagstiftning
Den mest karaktäristiska lagstiftningen är nog den som traditionellt tillämpas av Schweiz, och det beror på flera orsaker. Schweiz unika landskap, vägförhållanden och stränga vintrar har gjort det nödvändigt att begränsa fordonsbredden till 230 cm, medan det i de flesta andra europeiska länder är tillåtet med en maxbredd på 250 cm (260 cm för kyltransporter).

Det bergiga landskapet och andra faktorer som behovet av att begränsa lastbilarnas effektivitet till förmån för järnvägen, har bidragit till att Schweiz har begränsat totalvikten och tågvikterna till nivåer som ligger under dem som gäller i andra länder.

Den specialbyggda CH230
På grund av detta stod Volvo inför stora problem under det sena 1970-talet, eftersom designavdelningen i Göteborg beslöt att lastbilarna F10/F12 skulle ha "full bredd" (250 cm). På så sätt skulle föraren och passageraren få maximalt utrymme i hytten, och sovhytten skulle också kunna utrustas med längsta möjliga bädd.

Därför beslöt Volvo att tillverka en specialversion, CH230, för den schweiziska marknaden, genom att kombinera F89 med framaxeln på den smala F86 och bakaxeln på den smala N10. Det skapade en mycket kraftfull lastbil som kunde användas under en övergångsperiod, tills den nya specialanpassade lastbilen var färdig.

En kompakt och kraftfull lastbil
Den andra och slutgiltiga versionen av CH230-lastbilen lanserades i början av 1980 vid bilsalongen i Genève. Den bestod i själva verket av ett chassi från F10/F12, men med smalare axlar, och en F7-hytt. Tack vare att lastbilen var optimalt anpassad till Schweiz (ibland var hytten t.o.m. målad i de schweiziska färgerna, rött och vitt) tog CH230 snart en ansenlig andel av den lilla, men viktiga, schweiziska marknaden.

På grund av begränsningarna för tillåten totallängd och totalvikt har schweiziska lastbilar ofta haft inte bara två axlar, utan tre eller till och med fyra. Därför levererades CH230 oftast som ett fyraxlat chassi med 8x4-drift för anläggningsarbeten. Det bidrog i hög grad till den eleganta formen hos dessa smala och kompakta kraftmaskiner.

CH230 var en framgång. 1986 ersattes den av lastbilen FS10.