FL7 och FL10

FL7 och FL10


När Volvo introducerade både FL6 och de tunga lastbilsserierna FL7/FL10 sommaren 1985 var det en styrkeuppvisning. Båda dessa lastbilsserier var helt nya och visade upp fler förstklassiga egenskaper än konkurrenternas lastbilar inom samma segment.

Lätta och kraftfulla
FL7-/FL10-lastbilarna utgjorde en helt ny klass som kombinerade effektiviteten och den lätta vikten från sin föregångare, F7, med en mycket kraftig 10-liters motor på 318 hk. Drivlinans komponenter var identiska med dem i F10, vilket innebar att FL10-lastbilen (den kraftfullaste av de två nya lastbilarna) inte bara lämpade sig för tung distribution, utan även för anläggningsarbeten.

De passade också bra för regionala transporter eller fjärrtransporter, där FL7:s/FL10:s låga tak eller låga maxhöjd spelade in.

Bättre förarmiljö
Traditionellt hade de tunga och höga fjärrlastbilarna haft en avancerad design, medan lastbilarna för distribution och med lägre totalvikter inte hade varit lika ergonomiska i fråga om förarkomforten, ljusisoleringen, hyttupphängningen m.m. På så sätt var FL7/FL10 ett radikalt steg framåt mot en bättre förarmiljö även för denna fordonsklass.

Den viktigaste förklaringen bakom den exceptionella förar- och passagerarkomforten var den sofistikerade hyttupphängningen, som till och med var bättre än den i F10/F12. En annan faktor som bidrog var instrumentpanelen som var utformad så att alla instrument och reglage satt inom praktiskt syn- och räckhåll för föraren.

Flerfunktionalitet
Det mest framträdande draget på de nya FL7/FL10 var självklart den helt nya hytten, som var extremt rymlig för en lågt byggd lastbil av den här typen, inte minst med tanke på att den nya hyttens fulla bredd var 250 cm till skillnad från F7, som hade en bredd på 230 cm.

Den nya serien lågt byggda lastbilar var verkligen flerfunktionell, precis som föregångaren F7. Därför ville Volvo erbjuda ett fullständigt hyttsortiment, till exempel en kort daghytt för maximal nyttolast och maximalt lastutrymme inom en given totallängd, en rymlig sovhytt med en enda bädd av full längd och även en manskapshytt för fordon i samhällsservice, till exempel brandbilar.

Avancerade chassispecifikationer
Effektivitet och förbättrad ergonomi var nyckelorden för den nya fordonsserien. Det var orsaken till den högst avancerade chassispecifikationen, som kunde tillhandahållas i en rad modeller, både för två-, tre- och fyraxlade fordon. Dessa kunde köras på en, två eller tre axlar, med en rad fjädringsalternativ, till exempel fulluftfjädring på alla axlar. Det dämpade inte bara stötarna för lasten och föraren, utan gjorde det också väsentligt snabbare att byta lastbärare.

FL7 och FL10 blev mycket populära i en lång rad länder. I vissa länder, till exempel Storbritannien, blev de till och med de populäraste Volvolastbilarna någonsin.