NL10 och NL12

NL10 och NL12


Det var inte många europeiska lastbilstillverkare som hade konventionella N-lastbilar i sitt produktsortiment under 1970- och 1980-talen. De satsade alla sina designresurser på F-lastbilen i stället. De svenska tillverkarna var ensamma om att erbjuda N-lastbilar för en rad olika verksamhetsområden.

Extremt tuff
N-lastbilarna uppdaterades ständigt med moderna funktioner som rymligare hytter (av alla typer - daghytter, sovhytter och manskapshytter), renare och bränslesnålare motorer, effektivare och lätthanterligare växellådor, både manuella och automatiska, samt mångsidiga chassikomponenter.

Den främsta egenskapen hos N-lastbilen har alltid varit dess extrema tuffhet. Därför har N7:s, N10:s och N12:s (lanserade 1973) chassimodeller alltid utnyttjats för de allra tuffaste transportuppdragen. För den som ville ha extrema terränggående egenskaper fanns alltid alternativ som till exempel allhjulsdrift, avsett för både civil och militär verksamhet.

I Brasilien
N-lastbilen har alltid varit ett populärt val på Volvos marknader på andra kontinenter, till exempel i Afrika, Sydamerika och Australien. Brasilien har blivit en av Volvos största marknader när det gäller lastbilar, där N-lastbilarna spelar en mycket viktig roll. Därför lanserade Volvo en ny N-lastbil, NL, i Brasilien 1989.


Det var i själva verket en förbättrad version av N10/N12, men den var utrustad med funktioner som är intressanta för länder som Brasilien.

Strömlinjeformad design
Aerodynamiken i NL10 och NL12 (med enbart 10- och 12- litersmotorer, 7-litersmodellen fanns inte längre) var långt överlägsen föregångarnas. Utformningen av fronten hade påverkats av den strömlinjeformade lastbilen Aero som tillverkades av Volvo i Nordamerika sedan 1987.

Den längre motorhuven gav föraren ännu mer utrymme invändigt och gjorde det lätt att nå andra sidan av hytten utan att behöva stiga ur. Bättre isolering mellan hyttens insida och motortunneln förbättrade förarmiljön ytterligare.

Ett stort steg framåt
NL-lastbilen lanserades i Brasilien, där man genast ansåg att den var ett stort steg framåt jämfört med de gammaldags N10 och N12 som inte längre fanns att köpa där. Ett begränsat antal N-lastbilar tillverkades dock i ännu ett år. Då tog lastbilsserien NL över rollen som Volvos enda robusta konventionella lastbil.

Så var det tills namnet WHITEGMC, som användes för de lastbilar som tillverkades av Volvo GM Heavy Truck Corporation, ersattes av namnet Volvo. Detta omfattade då hela den nordamerikanska serien av Volvolastbilar, även konventionella N-lastbilar.