FM7, FM10 och FM12

FM7, FM10 och FM12


Det var inte förrän på våren 1998 som nästa steg i Volvos totala förnyelse av det tunga lastbilssortimentet lanserades för Volvos kunder. Då bevisade den nya FM-serien med distributions- och anläggningslastbilar och flerfunktionella fordon att förnyelsen var framgångsrikt slutförd.

Inte bara en efterföljare
FM-fordonen lanserades som efterföljare till de berömda lågt byggda föregångarna F86, F7 och FL7/FL10/FL12. FM hade samma egenskaper som dessa lastbilar, till exempel en låg hytt som gjorde det lätt att stiga in i och ut ur hytten samt hög tillförlitlighet och lång livslängd. Livslängden var nu avsevärt längre tack vare överlägsen design, vidsträckta utvecklingsresurser och erfarenheten av att tillverka över en miljon Volvolastbilar.

Men tack vare den nära kopplingen till andra tunga Volvolastbilar, framför allt FH-lastbilarna, är FM inte bara en enkel efterföljare till föregångarna.

Maximala funktioner och tillräckliga resurser
Utvecklingen av de högeffektiva FM-lastbilarna underlättades av den parallella utvecklingen av kraftfulla komponenter som i stor utsträckning används i flera andra Volvolastbilar, till exempel låga FM-lastbilar, höga FH-lastbilar, amerikanska konventionella VN-lastbilar och konventionella NH-lastbilar.

Det är mycket viktigt att utnyttja komponenterna i många fordon, eftersom det är det enda sättet att

garantera tillräckliga resurser för att maximera tillförlitligheten, livslängden, ekonomin, säkerheten, ergonomin och miljöhänsynen.

Utformad för många arbetsuppgifter
FM är en lastbil som kan utföra fler typer av transportuppdrag än någon tidigare lastbil. Det beror inte bara på att urvalet av hästkrafter sträcker sig från 300 till 480 hk, utan även på att utbudet av hyttmodeller hade ökat jämfört med de hytter som fanns att tillgå för de tidigare FL7/FL10/FL12 lastbilarna.

Tack vare FM:s nya Globetrotter-alternativ, daghytten och den "vanliga" sovhytten fanns det alltid något som passade, både för två förare som behöver mycket utrymme i flera dagar vid fjärrtransporter, för förare som vill ha en funktionell arbetsplats vid distributionstransporter eller för anläggningsförare vid normala transporter som inte kräver övernattning.

Ett självkart val för kompetenta förare
Den breda anpassningen till olika transportuppdrag underlättas också av ett stort urval av chassimodeller, till exempel två-, tre- eller fyraxlade konfigurationer, manuella eller automatiska växellådor m.m.

FM har blivit mycket omtyckt och verkar ha blivit lika populär hos effektiva transportföretag och kompetenta förare som tidigare låga tunga Volvolastbilar, till exempel F86 och F7.