VN och NH

VN och NH


Det var inte förrän i mitten av 1990-talet som lastbilstillverkarna var tillräckligt modiga för att försöka utveckla ett lastbilskoncept som skulle passa transportuppdrag i både Europa och Nordamerika. 1996 presenterade dock Volvo VN som ett parallellt transportverktyg till den redan berömda FH, lanserad 1993.

Seriekonceptet
Sedan i början av 1980-talet hade Volvo stadigt förbättrat det lastbilssortiment som gradvis hade övertagits från White Motor Corporation. Sortimentet hade varit mycket avancerat och byggde på ett seriekoncept, men det hade inte samma avancerade egenskaper som de bästa europeiska fjärrlastbilarna.

Å andra sidan var de amerikanska Volvo White-lastbilarna utrustade med vissa funktioner som kanske överglänste de europeiska lastbilarnas, till exempel låg tjänstevikt, vilket var mycket viktigt. Erfarenheterna från den amerikanska marknaden har utan tvivel bidragit till att Volvo har utvecklat effektivare och lättare tunga lastbilar för världen i övrigt.

En ny lastbilsgeneration föds
I slutet av 1980-talet startade utvecklingsarbetet på en ny generation Volvolastbilar. För att kunna ägna stora designresurser åt att utveckla amerikanska Volvolastbilar som skulle överglänsa tidigare generationers amerikanska lastbilar, tog man beslutet att använda vissa viktiga komponenter i flera lastbilsmodeller.

Modellerna skulle vara de amerikanska Volvolastbilarna (som skulle kallas VN), de europeiska lastbilarna (FH och FM) samt de konventionella lastbilarna med full hyttbredd (NH).

Fördelarna med en lång motorhuv
Den amerikanska lagstiftningen tillåter långa motorhuvar framför hytten, så den nya amerikanska Volvohytten fick detta utseende tidigt under designprocessen. Det bidrog till utseendet

hos en lastbilstyp som många lastbilsentusiaster föredrar framför alla andra. När motorn placeras under den långa motorhuven, blir hyttgolvet givetvis helt platt. Det gör att föraren får extremt gott om utrymme.
Hyttutrymmet i VN blir ännu mer imponerande på grund av de generösa sovutrymmena i de långa sovhytterna. (Det finns daghytter också.) VN:s sovhytter har funnits att tillgå i två längder ända sedan lanseringen 1996.

Vackra, exklusiva och effektiva
Ett år senare, 1997, kompletterades VN:s ursprungliga två sovhytter med en ännu mer imponerande sovhytt för Volvo 770. Det var kanske den mest utsökta lastbilshytt som någonsin har serietillverkats. I utrustningen ingår alternativ som tv, mikrovågsugn, garderob, dubbelsäng m.m.

VN/770-lastbilarna är kanske både vackra och exklusiva, men framför allt är de effektiva transportverktyg, med kvaliteter som låg tjänstevikt, överlägsen aerodynamik och traditionella Volvoegenskaper som optimerad ergonomi för föraren.

Världens strängaste säkerhetstester
När det gäller säkerheten är VN/770 världsbäst. Till skillnad från lastbilar från andra amerikanska tillverkare har de testats och godkänts enligt de hårda svenska säkerhetskraven för hytter. De tillhör världens strängaste. För de kunder som önskade kunde VN/770 i sitt originalutförande utrustas med Volvos integrerade drivlina med den högeffektiva och miljövänliga Volvo D12-motorn (i princip samma som i Volvo FH12). Det fanns även ett stort utbud av amerikanska komponenter att välja på, till exempel motorer och växellådor.

Att allt fler väljer Volvomotorer i sina VN/770 lastbilar visar dock att förtroendet för Volvo som en heltäckande tillverkare växer. Det bevisar både de amerikanska transportföretagen och förarna.