FL - 2001

FL - 2001

Under 1990-talet blev Volvolastbilarna alltmer lika varandra under skalet. I slutet av 1990-talet fanns det bara en enda modell kvar från tidigare årtionden i Volvos lastbilssortiment, och det var FL6, Volvos huvudprodukt inom det medeltunga segmentet.

Ett helt nytt chassi
Eftersom FL6:s (och FLC:s) hytt fortfarande var helt toppmodern och kunde jämföras med, eller t.o.m. överglänste, konkurrenterna inom segmentet, beslöt sig Volvo för att utveckla ett helt nytt medeltungt chassi. Man ville behålla den befintliga FL6 hyttens struktur och kombinera den med en mer aerodynamisk front och en effektivare och renare version av Volvos 6-litersmotor.

Nya transportinformationssystem
År 2000 lanserades den nya FL-lastbilen. Chassit byggde huvudsakligen på tekniken bakom lastbilsserierna FM och FH och var utrustat med den nya generationens elektroniskt styrda skivbromsar och samma databuss som i Volvos övriga lastbilar.

Tack vare att man utnyttjade samma elektroniska databuss kunde de som körde FL även använda Volvo Dynafleet, ett heltäckande kommunikationssystem som effektiviserar användningen av lastbilarna.

Hjärtat: D6B motorn
Själva hjärtat i FL-serien var naturligtvis Volvos 6-liters D6B motor, som från allra första början år 2000 klarade avgaskraven enligt Euro 3. På så sätt gjorde Volvo FL minsta möjliga skada på miljön.

D6B fanns i olika versioner med motoreffekter på mellan 180 och 250 hk. Den fanns även i en naturgasversion, vilket bidrog till FL-seriens överlägsna miljöegenskaper.

Anpassad för olika behov
FL fanns i en rad utföranden med två eller tre axlar. Det gjorde att den lämpade sig för en rad olika transportbehov, från lokal eller regional distribution till lätta fjärrtransporter och olika typer av samhällsservice.

År 2006 introducerades den nuvarande Volvo FL.