FE - 2006

FE - 2006

Volvo FE lanserades 2006 som en högeffektiv tung lastbil som var avsedd för tunga lokala eller regionala distributionsuppdrag, för fjärrtransporter med lite lägre tågvikter, som transportfordon vid exempelvis anläggningsarbeten eller som renhållnings- eller tankfordon.

FE finns i en lång rad olika utföranden, med två eller tre axlar och med en eller två drivande bakaxlar. För största möjliga flexibilitet kan chassit levereras i tre olika höjder och med ett brett urval av hjulbaser.

Brett sortiment av hyttvarianter
Utbudet av hyttvarianter är stort när det gäller FE: allt från daghytten som ger maximal nyttolast och flaklängd till en rymligare komfort- eller sovhytt där man kan övernatta.
-lastbilarnas prestanda är mycket hög tack vare den kraftfulla D7E-motorn på mellan 240 och 320 hk, i kombination med synkroniserade växellådor med 6 eller 9 framåtväxlar eller en automatväxellåda.

Volvo har alltid legat långt framme när det gäller miljöhänsyn. FE uppfyller utsläppskraven för Euro 4 och finns också i utföranden som uppfyller Euro 5-kraven.

FE är en lastbil som ger mycket bra transportekonomi och som bygger på låga driftskostnader, höga nyttolaster tack vare låg chassivikt, samt kvalitet och tillgänglighet. FE-lastbilen är alltid tillgänglig för dagliga transportuppdrag!