Volvo FE Hybrid

Volvo FE Hybrid

Volvos stora tekniska framsteg innebär att vi går i spetsen för utvecklingen av lastbilar med minimal miljöpåverkan (utsläpp och buller) och låg bränsleförbrukning (=låga koldioxidutsläpp).

Det senaste framsteget var samtidigt ett av de viktigaste någonsin. Det handlar om en ny FE Hybrid, som kan drivas med både elmotor och en effektiv och miljöoptimerad dieselmotor. Den har en imponerande liten miljöpåverkan.

För den som sitter bakom ratten är det lika enkelt att köra en FE Hybrid som en vanlig lastbil. Elmotorn sitter mellan dieselmotorn och växellådan. Effektfördelningen mellan elmotorn och förbränningsmotorn är helautomatisk. Komforten är bättre eftersom lastbilen har automatisk växling med Volvos I-Shift-växellåda (samma som FH- och FM-serien har, men dimensionerad för tågvikter på 44 ton). 

FE Hybrid är främst utvecklad för lokala transporter, men eftersom den även kan köras på diesel kan den användas till nästan vad som helst. De främsta användningsområdena är emellertid distribution och sophämtning.
Det finns två hyttalternativ: Daghytt för distribution och liknande uppdrag för maximal godslängd inom en given totallängd och en komforthytt som har fler komfortfunktioner och mer utrymme för klädbyten vid till exempel sophantering.

FE Hybrid finns med både två och tre axlar och med 7,2-litersmotor med överliggande kamaxel och fyra ventiler per cylinder. Motorn har 300 hästkrafter (för till exempel distribution) och 340 hästkrafter (för till exempel sophämtning eller andra uppdrag).

FE Hybrid är resultatet av många års forskning på Volvo. Tack vare att vi arbetat med och testat hybridfordon så länge kan vi lova att våra hybrider, framtidens fordon, fungerar perfekt!

FE Hybrid är Volvos första serietillverkade hybridfordon. Men långt ifrån det sista.