VN och VNM (Nordamerika)

Nordamerika är en kontinent med helt unika traditioner, driftförhållanden och lagstiftning för transporter i allmänhet och lastbilstransporter i synnerhet. Volvo är ett globalt företag och har därför anpassat sitt produktutbud så att det ser helt annorlunda ut här än i resten av världen.

Två stora anledningar till Volvos speciella utbud i USA är de generösa längdbestämmelserna som tillåter långa motorhuvar och de långa avstånden som gett upphov till utvecklingen av oerhört rymliga och hemtrevliga hytter.

Volvos främsta modell i USA är VN. Den tillverkas i flera olika utföranden och det finns flera hyttlängder att välja mellan: en kort daghytt och sovhytter i tre längder. De två längsta finns också i två olika höjder, varav den högsta har full ståhöjd.

Oftast är VN-modellen konfigurerad som treaxlad dragbil med påhängsvagn och drivning på båda bakaxlarna.
Under huven på en VN sitter vanligen en 11-, 13- eller 16-litersmotor från Volvo. Utöver Volvos egna motorer kan VN också specificeras med en 15-liters Cumminsmotor.

Volvos automatiserade I-Shift-växellåda är ett populärt alternativ hos de amerikanska kunderna och förarna, men amerikansktillverkade manuella ickesynkroniserade växellådor är också vanliga.

Utöver VN finns även VNM, som har kortare motorhuv och bättre köregenskaper för lokala och regionala transporter. VNM kan specificeras med daghytt eller sovhytt i två längder, för uppdrag med övernattningsmöjligheter för upp till två personer.

VNM har alltid Volvos 11- eller 13-litersmotor och Volvos I-Shift-växellåda eller en amerikansk ickesynkroniserad växellåda.