Volvo FMX

Volvo FMX

Volvo har lastbilar för alla typer av transportuppdrag, med totalvikter från 12 ton och uppåt. Ett användningsområde med extra höga krav är tunga anläggningsarbeten. Redan 1931 presenterade Volvo sin första extra tunga lastbil, LV66, som var avsedd för just den typen av arbete. Sedan början av 1990-talet har vissa Volvolastbilar tillverkats specifikt för extra krävande anläggningsarbeten.

FMX är dagens Volvolastbil för riktigt tungt anläggningsarbete. Den presenterades 2010 och påminner till viss del om den vanliga FM-serien. Men i några andra avseenden är den unik och skräddarsydd för att klara de speciella krav som ställs i förhållanden som utgörs av en kombination av tung last, ojämn terräng, vanliga vägar och krävande byggarbetsplatser.

Volvos FMX är till stor del ett resultat av Volvos erfarenhet som världsledande tillverkare av ramstyrda dumprar, som byggs av Volvo Construction Equipment.
Till FMX finns flera olika 11-litersmotorer (med mellan 330 och 450 hästkrafter) eller 13-litermotorer (med allt från 360 till 500 hästkrafter). Som växellåda går det att få mekanisk manuell, automatiserad I-Shift eller Volvos automatiska Powertronic. Den senare säkerställer att växlingen kan ske utan att kraftöverföringen avbryts, vilket är en stor fördel i de miljöer som FMX används.

Den största skillnaden jämfört med Volvo FM är chassiet, som har extra hög markfrigång och extra skydd för utsatta komponenter.

FMX har många unika egenskaper, till exempel den främre dragbalken som är dimensionerad för 25 tons dragkraft. Det är mycket praktiskt om man behöver dra tung utrustning, bogseras eller dra upp en annan lastbil som kört fast. FMX finns med två, tre eller fyra axlar. FMX kan ha drivning på endast en bakaxel, båda bakaxlarna eller allhjulsdrivning på två eller tre axlar.

För att uppnå minimal miljöpåverkan kan FMX specificeras med metandieselkonfiguration, 13-liters motor med 460 hästkrafter och upp till 70 procent lägre koldioxidutsläpp.