Arbetsledare

Åsa Gustavsson: Servicechef

Namn: Åsa Gustavsson
Yrke/Titel: Servicechef
Ålder: 34 år
Jobbar: Finnvedens Lastvagnar, Nässjö (sedan 14 år tillbaka)

• Hur kommer det sig att du började jobba för Volvo?
– Jag hade ingen tanke på att det var det här jag ville göra, det kan jag säga! Jag var bara 19 år när jag fick tag på ett sommarjobb via bekantas bekanta och visste ingenting om hur en lastbil fungerade. Men så trivdes jag jättebra med arbetskamraterna – vi är som ett idrottsteam som gör saker för lagets bästa – och fick hela tiden chansen att vidareutveckla mig och klättra i karriären. Så jag blev kvar!

• Hur ser din nuvarande roll ut och vilka är dina främsta ansvarsområden?
– Jag jobbar som Servicechef vilket innebär det totala ansvaret för min anläggning och så har jag ansvar för exempelvis personalfrågor och verksamhetsfrågor. Jag brukar säga att jag kan mycket teoretiskt om lastbilar men är ingen praktiker. Jag kan alltså anställa en mekaniker men inte skruva själv.

Jag har även kundansvar som går ut på att ta emot och ta hand om hemmakunder samt att driva affärer mot nya kunder. Jag tycker det är väldigt spännande och en utmaning att göra något bra för kunden samtidigt som det ger så otroligt mycket tillbaka när kunden märker att vi bryr oss.

• Vad skulle du vilja göra i framtiden inom företaget?
– Jag är ganska nöjd där jag är idag och har redan haft många möjligheter att åka på kurser och gå fortutbildningar. Jag ser mig inte som en säljare utan som ett bollplank emellan kund och säljare, vilket jag trivs med. De kan vända sig till mig så svarar jag på deras frågor.

• Vad är det bästa med att jobba för Volvo?
– Det är ju ett känt varumärke och ett stort företag, vilket har många fördelar. Det är lättare att driva igenom frågor och kunna komma med ett snabbt svar. Vi har också tydliga yrkesroller så folk vet vad de ska göra. Plus att vi har väldigt kul tillsammans. Det gäller att hjälpa till att göra varandra bra på arbetet. Vi tjötar mycket och säger alltid hej när man ses. Sånt är viktigt.