kundmottagare

Johan Fredriksson: Kundmottagare

Namn: Johan Fredriksson
Yrke/Titel: Kundmottagare
Ålder: 34 år
Jobbar: Finnvedens Lastvagnar, Jönköping

• Berätta hur det kom sig att du började jobba inom Volvo?
– Jag hade aldrig i mitt liv tänkt tanken att jobba med lastbilar. Egenligen är jag utbildad undersjuksköterska men så fick jag jobb på tvätt- och smörjavdelningen på ett dotterbolag till Volvo. Fast jag tycker inte det viktigaste är vad man gör, att det ska vara prestige i det, utan att man faktiskt trivs bra med det man väljer att göra och med sina arbetskamrater.

• Hur ser din nuvarande roll ut och vilka är dina främsta ansvarsområden?
– Jag tar emot kunderna och lyssnar på vad de har för problem när de kommer in till verkstaden. Sedan skriver jag det på en arbetsorder och förmedlar det vidare till en mekaniker. Så det är mycket kundkontakt, typ 50 kunder om dagen, och det är bra.

• Vilken är den största utmaningen med arbetet?
– Det är absolut kundkontakten men jag är rätt smidig själv och har lätt för att läsa andra människor. Man måste lyssna och känna av hur de uttrycker sig. De kan vara upprörda men jag måste alltid vara proffsig tillbaka. Jag brukar ta det lugnt och försöka känna efter vilket humör de är på först och främst.

• Har du haft andra roller eller uppdrag inom Volvo?
– Jag är nöjd med det jag gör idag men i framtiden provar jag gärna något nytt och det tror jag går bra här.

• Vad är det bästa med att jobba för Volvo?
– Det är att man får ta ansvar och att de låter mig ha roligt på jobbet. Jag träffar mycket folk och även fast jag gör samma sak varje dag ser dagarna ändå inte likadana ut. Det är bra stämning här bland arbetskamraterna. Man är lojal och alla vet vad de ska göra. Sen har jag också frihet under ansvar – jag får jobba ifred.