Person 3

Mathias Arvidsson: Reservdelsman

Namn: Mathias Arvidsson
Yrke/Titel: Reservdelsman
Ålder: 42 år
Jobbar: Finnvedens Lastvagnar, Jönköping

• Hur kommer det sig att du började jobba inom Volvo?
– Jag gick fordon på gymnasiet, en teknisk utbildning, och andra året valde jag reservdelar. Jag tyckte det verkade intressant och märkte att det passade mig.  Via skolan fick jag praktik här i Jönköping och då fick jag göra allt möjligt, som att plocka upp delar och köra en turbil som hämtade grejer till verkstaden.

• Hur ser din roll ut idag?
– Idag är jag lite utav en allt i allo. Jag tar hand om kunder i disken och svarar i telefon och när det fattas folk får jag hjälpa till att skicka iväg gods. Jag trivs väldigt bra med det jag gör så jag hoppas kunna fortsätta med det även i framtiden.

• Vilken har varit den största förändringen som skett under din tid på Volvo?
– Det är ju så klart att allt är mer datoranpassat nu, både lastbilen och hur vi arbetar. Tidigare gjorde vi inleveranser och jobbade med papperskataloger. Nu finns all information i datorn och lastbilen har många datorstyrda delar. Det går hela tiden framåt.

• Hur skulle du beskriva kulturen inom Volvo?
– Det är bra folk som jobbar här. Vi har en schysst jargong. Det kan låta hårt emellanåt men det sägs med mycket hjärta. Vi vet var vi har varandra.

• Vad är det bästa med att jobba för Volvo?
– Det funkar bra allting och finns inga större bekymmer. Det är stor variation i mitt jobb och jag åker själv ut och löser problem åt folk. Det är ingen som säger hur jag ska göra utan det får jag ansvara för själv.