RSS

Håll dig uppdaterad med RSS

Vad är webbfeed?
Webbfeed, eller RSS-feed, är en webbtjänst som automatiskt uppdateras med det senaste innehållet från den eller de webbplatser du väljer. Med hjälp av en sådan här tjänst kan du spara tid genom att göra surfandet på det allt större Internet mer effektivt.

RSS (står för Really Simple Syndication) indikeras ofta av en orange feeding-ikon och är snabbt på väg att bli ett standardformat för webbfeed på Internet. Det är populärt på många sport- och nyhetssidor. Via RSS kan du snabbt och bekvämt få tillgång till nytt innehåll utan att ens behöva besöka webbplatsen. Med hjälp av RSS kan du gå till en enda källa - din läsare - och ta del av det senaste innehållet från en eller flera webbplatser.

Hur hämtar jag webbtjänsten?
Allt du behöver göra för att använda den här tjänsten är att installera en RSS-läsare på din dator. Det finns flera olika läsare tillgängliga. Några av dessa är datorprogram som du laddar ned till din dator, men vi rekommenderar att du använder en webbaserad läsare. Webbaserade läsare är webbplatser som sparar din feeding och dess innehåll i ett personligt konto, vilket till exempel är praktiskt om du ofta använder fler än en dator för att surfa på Internet.

Till höger finns det flera länkar till både webbaserade och nedladdningsbara RSS-läsare att välja mellan.

Skaffa vår RSS-tjänst
När du väl har skaffat dig en RSS-läsare behöver du bara lägga till Volvo Lastvagnars tjänst:

  1. Klicka på länken nedan 
  2. Kopiera webbadressen
  3. Klistra in den i din RSS-läsare