Tjejdagen 2014 vid Volvo Demo Center Göteborg

Tjejdagen 2014 i Göteborg – en succé

Lördagen den 4 oktober samlades 100 utvalda tjejer på Volvo Demo Center (VDC) i Göteborg när Tjejdagen 2014 gick av stapeln. Som alltid var provkörningen av Volvos nya produktfamilj höjdpunkten och populära FH16 750 timmerbil stod aldrig still under dagen.

I år var intresset att delta rekordstort och till sist valdes 100 tjejer ut, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Under dagen fick tjejerna bland annat provköra Volvos nya produktfamilj, lyssna på seminarier om säkerhet och få en rundtur i utställningen på VDC.

Sveriges Åkeriföretag hade ett seminarium kring olika yrkesmöjligheter i branschen och även diskussion om vilka utmaningar man kan ställas inför som kvinna i branschen. TYA hade sin rekryteringstrailer på plats där deltagarna fick träffa kvinnor med olika inriktningar och erfarenheter från transportbranschen förutom att prova på att köra lastbilssimulator.

Syftet med Tjejdagen är att ge deltagarna fördjupade kunskaper om branschen, inspirera till att ta klivet in i åkeribranschen och nätverka med varandra.

Läs mer i vår pressrelease.
Läs artikeln Volvo På Väg Online
Se bildspelet från årets Tjejdag
Tjejerna bjöd på ett härligt engagemang och glada skratt och nedan kan du se ett bildspel från dagen. Deltagarna ser redan fram emot nästa Tjejdag hos Volvo Lastvagnar. Kanske kommer du att delta då också?

Kolla in tidigare Tjejdagar
Du kan även se filmer från tidigare år om du klickar på länkarna nedan. Visst verkar det vara en riktigt kul dag?

Tjejdagen 2013
Tjejdagen 2011
Tjejdagen 2009