Volvo Lastvagnars Förarutbildningar

Förbättra ditt resultat.
Ge dina förare en ”ledig dag”.

Hur dina förare hanterar sina lastbilar har stor betydelse för ditt resultat. Även de allra minsta förändringarna gör skillnad. Att ge dem en dag ledigt från det vanliga arbetet, för att förbättra sina kunskaper, kan vara den bästa investeringen du någonsin kommer att göra.

 

Ett gott råd lönar sigEtt gott råd lönar sig

Små förändringar i hur förarna planerar sin körning, använder bromsarna och utnyttjar fordonet ger normalt en bränslebesparing på upp till 10 procent. Direkt. Du kommer på sikt att sänka kostnaderna eftersom både antalet olyckor och slitaget på lastbilarna minskar. När förarna lär känna sin Volvolastbil bättre blir det dessutom enklare för dem att leverera i tid och garantera maximal tillgänglighet.

Varför Volvo?

Varför Volvo?

• Omedelbara förbättringar i bränsleekonomi, säkerhet och slitage
• Engagerade instruktörer som är specialiserade på Volvolastbilar
• Uppfyller EU-lagstiftningen (uppfyller kraven för YKB)
• Övningsfordon med de senaste funktionerna och tjänsterna
• Kurser baserade på årtionden av forskning och erfarenhet
• Regelbundet uppdaterade kurser gör att dina förare ligger steget före
• Vi erbjuder tilläggstjänster för förbättrat resultat – Dynafleet och Fuel Advice
• Vi förstår din verksamhet och bryr oss

Sex kurser

Fem kurser som gör skillnad

Varje kurs är sju timmar lång och varvar teori med praktiska övningar, beroende på vilket ämnet är. Välj alla kurser eller plocka ut de som passar dina behov bäst. Kurserna kan även specialanpassas till ditt företag. Delta i alla kurserna för att uppfylla EU-direktiven och kraven* för ett yrkeskompetensbevis (YKB). Klicka här för att se kurserna.

*Under en femårsperiod måste förarna ha fått 35 timmars vidareutbildning.

Vilka lastbilar kommer att användas

Vilka lastbilar kommer att användas?

I de fall fordon behövs kommer förarna att använda sina egna eller Volvos lastbilar med den senaste tekniken för bränslebesparingar och säkerhet. När man vet hur man använder alla våra funktioner och tjänster så effektivt som möjligt ger det stor effekt på den totala driftkostnaden.


När bör utbildningen köra i gång

När bör utbildningen köra i gång?

Vi rekommenderar att du kör i gång direkt så att du kan dra nytta av säkrare förare, lägre bränslekostnader och minskad miljöpåverkan från lastbilarna. Klicka på länken så får du veta mer om YKB-kraven.

Boka utbildning

Boka utbildning

Vi är självklart måna om att hitta bra utbildningstider som passar dig och dina förare. För mer information eller för att boka en kurs, kontakta din Volvoåterförsäljare. Klicka här för att hitta din närmaste återförsäljare.