Volvo FE Hybrid

Det har aldrig varit mer givande att
tänka på miljön

Vi inser att Volvo Lastvagnar är en del av miljöproblemen. Men vi anser också att Volvo Lastvagnar är en del av lösningen. Volvo FE Hybrid är ett av resultaten av vårt arbete för att motverka global uppvärmning. Parallellhybridtekniken är verkligen bränslebesparande och har potential att minska koldioxidutsläppen med upp till 30 procent. Bättre för miljön – bättre för plånboken


Fakta

30 000 mil
2 l/mil
Euro 5
Certifierat bränsle B0

Demonteringshandbok Ja
Märkning av plast och gummi Ja
Material
Tillverkning:
- Energi (MWh)
- Vatten (m3)
- Miljöfarligt avfall (kg)

62
211
432
Växthuseffekt under livscykel (CO2e) 201
Livscykelbedömning Ja
ISO 14001-certifiering (produktion, utvecklingstekn.) Ja


Tillverkad på en koldioxidneutral anläggning

Tillverkad på en koldioxidneutral anläggning

Vi strävar efter hållbarhet under lastbilens hela livscykel – från monteringsband till återvinning. År 2007 var Volvo Lastvagnar första lastbilstillverkare i världen att ha en koldioxidneutral anläggning. I dag har vi flera anläggningar som är koldioxidneutrala och på samtliga strävar vi efter att använda förnybara energikällor som sol, vind, vatten och biomassa, i stället för fossila bränslen. Detta innebär att din Volvo FE Hybrid har byggts nästan helt utan att påverka miljön genom koldioxidutsläpp.

Medveten körning är viktigast

Medveten körning är viktigast

När man talar om minskade utsläpp är det dock så att ungefär 90 procent av den miljöpåverkan en lastbil står för sker när den används. Det är den bistra sanningen. Men de goda nyheterna är att Volvo Lastvagnar kan hjälpa dig att minska din miljöpåverkan på flera sätt. Och eftersom de flesta av dessa handlar om bränslebesparingar finns det pengar att hämta också. Kontakta din lokala återförsäljare för mer information. Kontakta din lokala återförsäljare för mer information om hur du använder din nya Volvo FH på ett bränslesnålare sätt.

Volvo Lastvagnar rullar vidare

Volvo Lastvagnar rullar vidare

90 procent av din Volvo FE Hybrid kan återvinnas. Det är möjligt eftersom Volvo Lastvagnar märker delarna för att identifiering och nedmontering ska bli så smidig som möjligt. För att vi ska kunna återvinna och återanvända din Volvo FE Hybrid – även batterierna – renoverar Volvo Lastvagnar dessutom använda delar, ger ut handböcker för demontering samt har demonteringsanläggningar och samarbetspartners för hämtning av delar.


Beräkna ditt miljöavtryck

Beräkna ditt miljöavtryck

 

Volvo Lastvagnars webbaserade program Beräkna din miljöpåverkan innehåller en mängd information om de faktorer som påverkar miljön under din Volvo FE Hybrids hela livscykel. Du kan också använda det för att ta reda på hur stor påverkan just din lastbil – eller vagnpark – har på miljön och jämföra ditt resultat med andra lastbilar.