Volvo FL
Det flexibla
arbets-
redskapet

Volvo FL Classic

Du behöver inte tillbringa många minuter i Volvo FL för att inse hur hemma den är i sitt rätta element – staden. Först och främst är det lätt att kliva i och ur Volvo FL. Och med tillräcklig kraft, lätt manövrering och god sikt åt alla håll möter den alla trafiksituationer med tillförsikt. Vad vi vill säga? Den kommer att ta dig och din last från A till B till C varje dag året runt och under många år framöver. Volvo FL är helt enkelt det bästa valet för snabba stadsleveranser, sophämtning och annan kommunal service.

D7F-motor

En motor att räkna med

Den oslagbart snabba responsen och det kraftfulla vridmomentet redan vid låga varvtal gör Volvos D7F-motor idealisk för all slags distributionskörning, framförallt i städerna.  Dessutom ger den exakta bränsleinsprutningen en mycket effektiv förbränning.

 

 

Volvo FL

Luftfjädring som skyddar lasten

Volvos elektroniskt styrda fjädringssystem ECS anpassas automatiskt efter vägförhållandena och kompenserar för ojämnt fördelad last. Parabel bladfjädring ger en enastående åkkomfort utan stötar, även under låga axeltryck.

 

 

växellåda

Växellådor för alla situationer

Med Volvo FL finns det en växellåda som passar för alla specifika transportuppdrag. Du kan välja mellan två manuella växellådor, en automatisk och Volvo I-Sync. Alla varianter är lättväxlade med perfekt avstämda utväxlingar.

 

Bästa anledningarna att köpa en Volvo FL

 Sök efter en återförsäljare

Är du intresserad av att köpa en Volvo FL? Det bästa sättet att hitta den rätta transportlösningen för dig är att tala med någon som kan allt om processen att köpa och äga en Volvolastbil. Tillsammans kan ni finslipa kravspecifikationen, hitta en bra finansieringslösning och det serviceavtal som passar bäst för din bil när den väl är i drift.

Volvo FL kan levereras i följande konfigurationer

Hytter Motorer Växellådor Bakaxlar
 Volvo FL hytter  Volvo FL motorer  Volvo FL växellådor  Volvo FL bakaxlar
Daghytt

Komforthytt

Manskapshytt
D7F (240, 260 eller 290 hk)
Manuell växellåda

Automatväxellåda

I-Sync
Enkel reduktion

(Godkänd tågvikt: 25–32,5 ton)Navreduktion

(Godkänd tågvikt: 40 ton)