En unik personlighet på väg.

På Volvo Lastvagnar är vi övertygade om att varje medlem i Volvofamiljen har en egen personlighet. I det hänseendet sticker hytten till Volvo FE ut lite extra. Volvo FE är ett fordon som utstrålar starkt självförtroende och den väl avvägda, eleganta fronten visar att lastbilen står för högsta kvalitet.  


Järnmärket på nya Volvo FE

Känn dig stolt över att köra en Volvo.

Den nya designen bygger på Volvo FE:s unika personlighet och har ett mycket modernt utseende och optimerade funktioner. De karakteristiska V-formade LED-lamporna gör att man direkt känner igen den på håll. Den våffelmönstrade frontgrillen ökar luftflödet, vilket underlättar motorkylningen och efterbehandlingsprocessen. Volvos välkända järnmärke är placerat högre upp på fronten och därmed närmare dig, föraren. Volvo FE är sammantaget ett mycket distinkt märke.


Förstärkt hytt

En robust och säker exteriör.

Naturligtvis har Volvo FE genomgått hårda säkerhetstester som visar att det är den säkraste lastbilen i sin klass. Vi kan garantera att Volvo FE uppfyller de högsta trafiksäkerhetskraven eftersom den har klarat det unika svenska krocktestet. Det är världens strängaste krocktest och har utformats så att det efterliknar de krafter som uppstår i olika typer av olyckor.


Aerodynamisk design

Aerodynamisk design.

Exteriören till Volvo FE har en aerodynamisk utformning med mjukt rundade hörn som minskar luftmotståndet. Förutom att detta sparar bränsle förbättrar det också lastbilens körbarhet.

Läs mer om designen på Volvo FE


Volvo FE – underkörningsskydd

Underkörningsskydd sparar liv.

Volvo lanserade det främre underkörningsskyddet som första lastbilstillverkare – långt innan det blev obligatoriskt. Det främre och det bakre underkörningsskyddet är utvecklat för att ge ett maximalt skydd för andra trafikanter och förhindrar att mindre fordon hamnar under lastbilen vid en eventuell kollision.

Bildgalleri över exteriören